Barcelona 25-29 november

Tänkte försöka mig på en liten reseberättelse medan minnet är fresh ;)

Dag 1 - Vid 2 på natten anlände vi till hotellet som låg en bit utanför stan. Cirka 10 minuter med t-bana. Ett fräscht och stort rum. Vi var båda jättehungriga men inget var öppet enligt killen i receptionen. Vi tog ett varv runt området och stannade så småningom en taxi som skjutsade oss till närmaste nattöppna McD ;)

Dag 2 - Solen sken! Metron in till stan där vi först åt lite och sen gick runt och tittade i affärer, på folk och på den vackra staden. Självklart fotade vi massor. Sedan blev det turistbuss (sådan där man sitter på taket) i två timmar runt staden. Var en jättetrevlig tur och ett perfekt sätt att se sig omkring.
Efter turen, lite tapas och shopping på supermarket blev det vila på hotellet innan vi åkte in till stan igen för att äta middag. Vi hittade en mysig uteservering där vi delade på en pizza (var inte så hungriga) och drack sangria!

Dag 3 - Vi bodde nära segrada familia, ett jättecoolt tempel och den största turistattraktionen, så dit gick vi på fredagen. Vi hittade en restaurang i närheten där vi åt lunchbuffé. Efter det åkte vi till hamnen och sen till en vacker fontän som vi åkte tillbaka till kvällen därpå för att se en show! Middag intogs på en restaurang vid stranden vid port olympic, ett område som byggdes upp inför OS i Barcelona. Där åt vi paella och drack sangria, en specialsangria av champagne ;) En titt på de många nattklubbarna i området blev det innan vi åkte hem och sov.

Dag 4 - Vi åkte till stranden där vi gick barfota i sanden och njöt av det underbara vädret. Blev lunch/frukost där också. Park Guell besöktes sen. En underbart vacker park som låg på hög höjd. Efter det blev det shopping, på Zara :P Jag köpte två tröjor, en t-shirt och ett par tights. Jing hittade en jacka. Ett besök på Louis Vittuon blev det också då Jing ville köpa en korthållare som matchar hans plånbok :P Jag var inne en stund men gick ut och väntade sen. Inte en butik i min smak! Han köpte dock inte korthållaren som kostade 1500 kr.
Efter att ha gått massor åkte vi tillbaka till hotellet, bytte om och åkte till fontänen som lyste i massa färger med musik till.  En restaurang som vi hört om blev nästa stopp. Där träffade vi ett svenskt par som vi hamnade brevid på restaurangen :) God mat och vitt vin blev det där. En promenad efteråt förbi nattklubbarna och stripporna där inne :P Dock blev det ingen partykväll på lördagen heller utan en resa med tunnelbanan hem till hotellt där vi pratade med lite folk :)

Dag 5 - Det regnade lite dagen vi skulle åka hem. Flyget landade tidigare än beräknat men vi fick vänta ett tag på flygbussen till Norrköping. Vid 22 i söndags var vi framme och fick skjuts hem av Jings pappa.

Sammanfattningsvis har det varit en rolig, romantisk, härlig, underbar resa tillsammans med en person som jag bara blir mer och mer kär i för varje dag som går :) Älskar att vi skrattar åt samma saker, fjantar oss, vet vad den andra ska säga och har så kul tillsammans jämt!

Lägger upp bilder från min kamera snart innan vi har lagt in bilderna från Jings kamera på min dator :)

Kommentarer
Postat av: solweig renner

Hej gull!Så roligt att ni haft en sån``

härlig semester och att ni kom hem

ordentligt.

Kramar Mormor.



2009-12-01 @ 14:22:16
Postat av: KAJSA ♥

Vilken underbar resa ni verkar ha haft!

2009-12-01 @ 15:56:03
URL: http://varochvarannandag.blogg.se/
Postat av: Sofia

Åh vad jag längtar tillbaka till Barcelona. Visst är det en underbar känsla när man bli mer och mer kär för varje dag som går

2009-12-01 @ 20:48:43
URL: http://kipke.bloggplatsen.se
Postat av: Tobban

Hej Gumman! Låter som ni har haft det väldigt trevligt. Snart ses vi! Det blir awesome.



Segrada Familia är väl förhelvete inte ett TEMPEL?! Det är väl en kyrka? :P

2009-12-02 @ 12:49:23
Postat av: Milla

Tobbe: Ja vi hade det toppen :) Blir kul att ses!



Det är visst ett tempel :P Temple de la Sagrada Familia. Ser att det benämns som kyrka också dock :)

2009-12-02 @ 13:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0