Tisdagkväll

Hemma och har landat i soffan. Nu på kvällen var det många som ville till restauranger och pizzerior. Till campingar och hotell också. Jävla kul för dom att dom har semester ;) Jag lyckades iaf få ledigt i helgen! Som "straff" fick jag en annan helg PLUS att jag måste jobba på torsdag då jag egentligen skulle vara ledig. Jag som hade bokat in en lunch med Helga :( Men men, det får vara värt det!

Ska kolla tv en stund, sen blir det nog sängen. Imorgon börjar jag inte jobba förrän kl 17 så kanske borde gå på stan innan och hitta en klänning till bröllopet!!

Sovmorgon

Trevlig kväll med Helén igår. Middag, massa tjejsnack och sen en öl på trägårn :)

Idag börjar jag jobba kl 12. Skulle börjat 13.15 men tydligen är det brist på folk så chefen gick runt och frågade om man kunde börja tidigare eller sluta senare. Ska jobba till 21.30. Har fortfarande inte lyckats få ledigt till helgen då jag ska på Sefaats bröllop :( Tänkte ge bort min helg till nån men nu får man inte göra det i och med att det är tunt med folk. Så jag måste byta med någon! Och jag kan inte byta med vem som helst eftersom jag inte kan allting än - inte gått smsutbildningen eller textelefoni än.

Ligger i sängen och bloggar men ska väl ta mig upp och äta en ordentlig frukost nu :)


                                                        Trädgårn är ett mycket mysigt ställe!


Uppenbarligen måndag

Folk som ringt idag har varit lite småtjuriga tycker jag. Måndagshumör kanske.

Har precis installerat mitt mobila bredband :D Hade ett jättesegt internet förut så det här går snabbare, plus att jag kan ta med min bärbara dator överallt :)

Ska till Helén nu och äta middag.

Perfekt avslut på veckan

Har varit hos Ronnies kompisar idag. Dom bor mitt i stan och har värsta takterassen :D Vi grillade korv, solade och badade i en liten pool som dom har köpt. Sen var Ronnie hemma hos mig och tittade på min lägenhet och så åt vi lite middag. Sen tog han tåget tillbaka till Stockholm.

Grillmästaren och Shan&Madde i stora poolen ;)


Och så kolmården

Madde, Shan och Ronnie


Snyggaste djuren!


Ronnie och jag innan fågeluppvisningen


Sötnosar












Sommar i djurparken

Det blev en heldag på kolmården med Ronnie, Shan och Madde. Klockan 9 gick bussen dit och sen hem klockan 17. Vi har sett delfinshowen, rovfågeluppvisning, tigrar, elefanter, sälar, zebror och allt vad som finns där :)


Fler bilder kommer imorgon när jag orkar ladda upp ;)

Fredag, underbara fredag

Precis ätit en fryspizza, och nu sitter jag och kollar på fotboll och dricker rosé. Härlig fredagkväll :) Bussen till kolmården går redan kl 9 imorgon så ingen direkt sovmorgon. Iaf inte en jag-kan-sova-tills-jag-vaknar-dag. Får spara det till söndag :)

Var en bra dag på jobbet. Många glada människor, är ju fredag! En man som frågade hur jag mådde och avslutade med "puss och kram" hehe norrlänning, såklart. Sen en söt liten tant som ville komma till televerket ;) En kollega fick en kund som sjöng falsett i luren och sen la på.


Skål!

Vila i frid - king of pop!!


Sommar och sol

Vilket underbart väder det är ute! Tur att det finns en stor, härlig terrass på jobbet där man kan sitta och sola på rasterna :) I helgen ska jag verkligen njuta av solen. Blir kolmården på lördag med Ronnie som jag pluggade med. Han känner ett par här i Norrköping som han hälsar på så vi ska dit alla fyra. En dag på stranden känns dock mer lockande.


Tänk om alla vore som norrlänningar

Sista timmen på jobbet fick jag sitta helt själv och ta emot samtal :) Det var faktiskt roligt och tiden gick väldigt fort.  Generella slutsatser : norrlänningarna är grymt trevliga och charmiga, skåningarna är svåra att förstå (duh), stockholmarna är trevliga men stressade, göteborgarna är glada, männen är trevligare än kvinnorna :)

Man får lite extra energi efter att ha pratat med en riktigt trevlig person. Kanske är det som kommer göra att man orkar!

Nog om jobb, börjar kanske bli tjatigt. Var hos Helen igår, hennes kompis Göran var också där. Vi såg på allsång på skansen och hade det allmänt trevligt. Imorse åkte Helen och Göran till borlänge för att gå på festivalen peace and love! Blir nog extra kul med tanke på det underbara vädret.


My first

Första inlägget från jobbet ! Tagit emot samtal idag igen. Allt gick bra utom när jag skulle ge en vägbeskrivning, kom inte ihåg hur man gjorde start och stopp- punkt.  Min mentor fick ta över ;) Är tveksam till om jag hade kunnat förklara även om jag fick upp en karta haha Det där måste jag träna på. Jag låser mig lite också när jag ska söka, kommer inte ihåg alla sökvägar. Men övning ger färdighet, right? :)

Ikväll ska jag till Helen och titta på allsång på skansen.

Måndag

Fick börja ta emot samtal idag. Hade en mentor bredvid mig som kunde hjälpa till. Först lyssnade jag när hon jobbade, sen pratade jag och hon sökte och sen fick jag göra allt själv. Tycker det gick ganska bra. Jag blir mer stressad av den bredvid mig än av kunden.  Dom flesta kunderna är väldigt trevliga. Pratade med en kvinna som tyckte att jag skulle bli detektiv :) Tisdag nästa vecka börja jag jobba på riktigt efter schema.

Har lite ont i magen, vet inte om det beror på nervositet, stress eller att jag ätit för lite. Måste nog ta med mig mellanmål till jobbet så jag kan äta regelbundet.

Pratade med Kajsa precis. Saknar henne! På mitt gamla jobb kunde jag ju vara inne på msn hela dagarna och skvallra. Det kan jag inte längre, msn är förbjudet :( Då får det bli hederliga gamla telefonsamtal.

Bio

Terminator blev det! Den var bra. Innan åt vi lunch på stan, satt ute. Underbart sommarväder idag! Nu ska jag filosofiera.


Söndag

Jag och Helen tog en promenad igår och hamnade på highlander inn. Där satt vi ute i några timmar, Mick kom förbi också.

Johan pratade om bio idag så antagligen blir det bio i eftermiddag :) Ska kolla vad det går för nåt.

Midsommar

Jaha ja, 15 timmar har jag sovit i natt! En veckas jobb, mens och en tuff torsdagnatt tog nog knäcken på mig ;) Men torsdagen var riktigt rolig. Jag och Helen hamnade på wasa, första gången där för mig. Rätt dött första halvtimmen men sen kom massor av folk. Men viktigast av allt - Antony, Mick, James och Paul dök :D

Man kan nog säga att jag och Helen firade midsommar i torsdags för gårdagen blev väldigt lugn. Började med midsommarlunch hos Helens mamma med man. Efter det gick jag och Helen hem till henne och däckade i soffan. Sen blev det god middag, lite rosévin och film. Men jag höll på att somna framför tvn så gick hem tidigt och la mig i min underbart sköna säng :)

Imorgon åker grabbarna tillbaka till England, tanken är att dom ska ha semester i två veckor och sen komma tillbaka i åtta veckor, men nu vet dom inte riktigt hur det blir, är företaget som bestämmer om det blir förlängt. Hur som helst så har jag iaf påbörjat operation "glöm Antony" :P

Torsdagens snacks :)

Belöningssystemet

När man har varit duktig förtjänar man belöning. Och jag har varit duktig och jobbat på Eniro i en vecka nu . Därför köpte jag en klänning på hm idag ;) Ska nog ha den ikväll när jag går till Helen. Kanske blir utgång också, beror på väder och grad av trötthet. Just nu skiner solen iaf :D Har regnat hela dagen.

Så här ser den ut

Snart börjar allvaret

På jobbet idag fick vi testa ta emot samtal. Fast bara från varandra i utbildningsgruppen. Fyra fick vara kunder (höll på att skriva klienter) och fyra fick vara telefonister och sen vice versa. Det gick bra faktiskt, var kul. Även om jag känner att jag inte behärskar alla sökvägar, kortkommandon och liknande än. På måndag ska vi tydligen få testa på riktigt, läskigt.

Och vet ni att man faktiskt spelar in frasen "Eniro 118 118 - förnamn" ? Jag hade aldrig tänkt på att det funkade så. Men vilken tur, tänkt vad less man skulle bli annars. Men jag har altid undrat varför man hör sig själv så annorlunda när man lyssnar på en inspelning av sin röst. Sådär låter jag väl ändå inte, tänker jag varje gång :) Och det är ju inte direkt så att det är positivt heller.

Exakt så här ser det ut om dagarna ;)

Lost in Norrköping

Igår kväll ringde Antony och ville ses. Jag förklarade att jag hade gått och lagt mig och var trött. Men han var envis ;) Jag sa att vi kunde träffas imorgon (idag alltså) istället och han gick med på det till slut. Sen ringer han och säger att han är vilse, stackaren. Han lät ganska full också så jag gav mig ut för att leta efter honom. Hans kompisar låg tydligen och sov, han hade gått ut själv för att träffa mig. Palace såg han sa han så jag gick dit, men där var han inte. Sen sa han att han var i närheten av hotellet så jag sa att vi skulle mötas utanför. Han trodde dock bara att han var vid hotellet :P Vi pratade länge och till slut fattade jag vart han var någonstans. Jag gick dit och där stod han ensam vid en staty på andra sidan stan mot var jag bor :)

Inte lätt att vara full och ute på vift i ett land och en stad man aldrig varit i ;)
 

Solen är tillbaka

Åh, vilket underbart väder ute! Så underbart att jag gick med i greenpeace när jag blev stoppad av en "sån" på vägen hem från jobbet. Fast han har inte fått mitt kontonummer än så jag kan ju ångra mig ;) 

Men, vad gör Helen i Stockholm när hon borde sitta på en uteservering med mig en kväll som denna? :) Får hoppas att det blir lika fina väder på midsommar!



Objektumsexuella

Tittar på femman. Det handlar om människor som är kära i och sexuellt attraherade av olika byggnader och liknande. Berlinmuren och Eiffeltornet verkar populära ;)  Jag har mycket svårt att förstå hur det är möjligt att känna som de gör men det är väldigt intressant att lyssna på.

Begreppet objektumsexuella myntades tydligen i Sverige av en kvinna som var kär i Berlinmuren. Nu bygger hon modeller av den istället som substitut. Det ni!


Snygging

Mitt nya jobb

Jag överlevde första dagen på Eniro. Mycket att sätta sig in och jag är riktigt trött, somnade inte förrän 2 i natt dessutom. Har råkat vända lite på dygnet ;) Men ikväll kommer jag nog somna tidigt. Fick sitta med en idag och lyssna på samtal i headset i en timme. Lite småkul :) Men som jag sagt förut så blir det nog grymt uttjatat i längden. Vore bra om jag kan få kombinera det med att sitta och svara på knäppa fågor via sms också.

Skönt att det är ledigt på fredag haha Lite mjukstart är aldrig fel.

Dan före dan

Lugn kväll igår hos Helen. God middag med jordgubbar och grädde till efterrätt :) Vi tittade på Babel också. Den är riktigt bra.

Idag blir det vila och ladda för jobb imorgon. Känns konstigt, blivit ganska van vid den här slackerlivsstilen ;) Vädret idag är iaf upplagt för en innedag i soffan.


Seeegt

Kvällen började bra med middag på Harrys. Vi åt bakpotatis och skagenröra och drack två öl. Ett liveband som spelade också. Sen bar det av hem till mig för lite vin och drinkar :) Elin, Helens kusin gjorde oss sällskap också. Men när det var dags att gå ut bangade jag. Var trött och mådde lite dåligt så kändes meningslöst att lämna lägenheten. Trots att jag var duktig och inte drack mer och gick och la mig tidigt så har jag ont i huvudet idag :(

Fastnade framför Rasmus på luffen nu :)

Rolig kväll, regnig dag

Helen gav mig ett uppdrag som jag har fullföljt på förmiddagen :) Jag var med på Carolins och Jonathans skolavslutning i kyrkan. Eftersom Helen jobbar idag så fick jag vara stand in och ta foton. När jag skulle gå imorse så verkligen ÖSregnade det så jag tog en taxi dit ;) Ett paraply hade inte räddat mig. Så synd om alla finklädda små barn. Som tack för hjälpen fick jag lunch på Helens jobb sen, raggmunk och fläsk. Fick dessutom skjuts dit av barnens pappa. Snällt.

Igår var tanken att Antony skulle hälsa på mig men han lyckades lura mig till puben istället så jag tog en drink tillsammans med fyra engelsmän :) Hade riktigt roligt och trevligt! Jag, Helen och hennes kusin ska ut ikväll, troligtvis gör killarna oss sällskap då. Men jag och Helen ska börja kvällen med middag på Harrys och sen lite vin hemma hos mig.

Söta (och fulla) Antony :)

Försa mig

Jag - Du hade fått en pläd i 30-årspresent hörde jag?
Andreas - Jaha är det en pläd? Jag har inte öppnat paketet än.

haha ops. Storebror och flickvän har varit i gbg och i Varberg där dom hälsade på mormor och morfar. Dom var hos Andreas gudmor också och hon hade gjort en pläd till Andreas i födelsedagspresent (8 sep fyller han). Mamma hade berättat för mig att han skulle dit och vad han skulle få för present. Jag trodde såklart att han hade öppnat den där haha

För vi har tagit studenten (then what?)

Nu hör jag studenter här utanför! Får lust att som Kajsa sa, fråga varför de är så glada över att ge sig ut i arbetslöshet ;) Ok då, några av dom kommer att jobba på Eniro :P Var två killar där igår som skulle ta studenten idag. 

För fem år sen tog jag studenten, tycker nog att jag har åstadkommit en del sen dess: skaffat mig en högskoleutbildning och en del jobberfarenhet, haft sambo, flyttat ifrån sambo, flyttat fyra gånger och bott i tre olika städer, skaffat katter, skaffat blogg (haha). Om ytterligare fem år har jag man, barn, hus, fast jobb, körkort och bil då tro? Den som lever får se (hatar det uttrycket egentligen).

Middagstips

Jag lagade så god middag igår och det blev massor över så jag kan äta det till lunch idag. "Kyckling tikka masala" gjorde jag. Inte så avancerat som det låter då jag inte gjorde från scratch;) Santa maria har olika kryddpåsar, bland annat tika masala. Bara steka kycklingfilé, ha i kryddpåsen, vatten och creme fraiche :) och så ris till det exempelvis. Supergott!

Tvätten är avklarad och jag har fyllt i alla papper som jag ska ta med till Eniro på måndag. Kanske är dags för min goda lunch nu :)


God natt

Har varit hos Helen och sett säsongsfinalen av Grey's. Spännande! Nu blir det sängen. Imorgon är det tvätta som gäller och förhoppningsvis besök på kvällen :)

"118118 - Camilla"

Precis varit på informationsmöte på Eniro. Försöker vara positiv till att jag har ett jobb men njaaa, det är svårt :P Jag vill göra nåt kul, stimulerande, viktigt! Men jag får väl vara tacksam ändå antar jag. Det som är bra är att jag bara är anställd som sommarvikarie till 31 aug. Om jag sen trivs och de trivs med mig blir det en timanställning. Alltså kan jag försöka hitta ett nytt jobb till efter sommaren ;)

Jaja jag ska sluta vara negativ nu. Många ungdomar som jobbar där så kan tänka mig att det är god stämning och mycket roligt folk. Vi var fyra nya tjejer idag och fyra killar. På måndag 8.30 startar utbildningen. Man ska lära sig vissa saker och sen får man göra ett sluttest.

Nu ska jag laga middag.



Här kommer skatteåterbäringen

9054 kronor, rätt in på kontot :D


Något fel som var trasigt

Äntligen funkar mitt internet. Heeela förmiddagen har jag fått klara mig utan ;) Nåt driftfel tydligen.

Har en lugn dag här hemma. Försöker njuta men lite rastlös är jag allt. Och Helén jobbar hela veckan så inget sällskap av henne. Men kanske får jag besök av Antony, en av engelsmännen som vi träffade ute i torsdags :)

Möhippan i bilder

En överraskad blivande brud på restaurang Andalucia



The bride to be måste såklart ha en tiara


Sen blev hon väckt på morgonen ;)


Först dukades frukosten på bordet


Men vi fick inte plats vid bordet så vi satt på golvet :)


Vi åkte taxibåt ut till kastellet


Förväntansfulla :)



Tillbaka i Norrköping

Vad trött jag var när jag kom hem. Var hemma vid 12.30 och tänkte "vila lite". Sov i flera timmar! Har iaf varit och handlat middag nu. Det blir fiskbullar med potatis och morötter :) Hämtade ut ett paket från hm också. Tydligen hade jag ett plagg som inte kom med förra gången :) En jättefin tunn, vit blus med massa broderier.

Efter middagen lägger jag ut bilderna från helgen.

Om en vecka börjar jag jobba igen så får försöka njuta nu.

Ingen hemlighet längre

Nu kan jag berätta varför jag åkte till Stockholm i helgen. Jag har varit på möhippa för min kompis Sefaat som ska gifta sig den 4.e juli :) Vet att hon läser min blogg ibland så har inte kunnat avslöja något.

Möhippan började igår kväll med ett restaurangbesök. Hennes syster hade sagt att dom skulle på teater men så tog hon med henne till restaurangen där vi alla (10 stycken) satt och väntade! God mat åt vi och hon fick presenter. Alla skulle ge något litet som symboliserade vänskapen med Sefaat. Jag hade köpt en sån där "min vän-bok" och fyllt i saker om henne och mig.

Hon trodde förstås att restaurangen var allt. Men icke ;) Imorse träffades vi alla klockan 9 och köpte frukost och gick hem  till Sefaat och väckte henne. Vi dukade upp med massa olika bröd, pålägg, grönsaker, frukt, te och juice. Efter det bar det av till kastellet i Vaxholm för att leka "fångarna på fortet" :) Det var så himla kul! En del fysiska aktiviteter och en del hjärnjympa. Efter blev det lite picknick. Jag är helt slut nu.  Lägger upp bilder imorgon när jag kommer hem.  

Party all night long

Är i Åkersberga nu. Har ätit god middag tillsammans med mamma, pappa och bröder. Blir nog en tidig kväll ikväll, känner mig liiite sliten efter igår. Men oj vilken rolig kväll det var! Massa folk på harrys, bra musik och en och en annan drink. Jag och Helén träffade engelsmän :) Dom var väldigt trevliga. Jag tjatade på att dom skulle snusa men dom var lite skeptiska. Nån provade iaf :) Mycket konstigt får man för sig ibland när man druckit lite.

Matlagning. Det blev en supergod thaisoppa med jätteräkor, bland annat.

Outfiten som Kajsa ville se :)
Suddig bild tyvärr, provade nån konstig inställning på kameran



Helens outfit


Och den obligatoriska posebilden



Torsdag

Ikväll blir det party med den här bruden!


God morgon


Catfight

Jag och Lillan är visst inte riktigt sams ikväll


Skaffa aldrig innekatter

Men om ni skulle göra det. Släpp inte ut dom på balkongen! Eller jag omformulerar, om ni bor på första våningen, släpp inte ut katten på balkongen :P


Det började så här


Inte nog med det. Hon hoppade ner på marken sen. Jag slängde in Polarn, och sprang ut och runt för att hämta henne. När jag kommer ut har hon fullt upp med att försöka hoppa upp igen haha Får tag på henne och blir sönderriven när jag bär tillbaka henne in. Nu ligger hon på mattan och blir tvättad av Polarn. Herregud.

Om ni undrar hur jag hann fota så var det för att jag inte trodde att hon skulle hoppa ner utan sitta där ett tag och sen komma tillbaka samma väg!

Kvällens musik

Lyssnar på Gyllene tider och dricker ett glas rött! Gillar deras riktigt gamla låtar, lite rockiga :)


Det regnar

Nu är tvättningen avklarad och så har jag varit en sväng på stan. Köpte compeed! Gick visst lite långt i mina nya skor första dan ;) Var inne på hm också och köpte nylonstrumpor. Stannade vid dom här "fashion against aids" topparna. Så himla snygga! Men jag var duktig och gick förbi. Kanske finns dom kvar ett tag så jag kan köpa en (eller två) när skattepengarna kommer :)

Lite lunch blir det nu.


Inte lika fullspäckad dag

Slapp dag idag. Har visserligen fått lite gjort. Har en handläggare på af nu och har sökt jobb (ja, jag tänker inte vara fast på eniro för alltid ;)) Har fått betyg också från min före detta chef, mycket bra! Sen pratade jag med Helga på msn. Hon undrade om jag ville komma och grilla med henne på fredag. Hennes man är på vift då. Men jag åker ju till Åkersberga. Hoppas hennes man håller sig borta nån mer gång :P Så vi kan ha girltalk!

Imorgon har jag tvättid kl 7 på morgonen!

Tisdag

Jaha, då var sommaren över och hösten är på väg ;) Nej, riktigt så illa ska det väl inte vara ? Hoppas att solen kommer tillbaka väldigt snart.

Har varit och handlat idag och mailat arbetsförmedlingen. På fredag ska jag nämligen redovisa sökta jobb till min handledare men jag har inte fått någon handledare än, vilket gör det lite svårt.

Annars är jag mycket nöjd med hur jag har skött mig med maten på sistone. Åt bara onyttigt i lördags, vilket har resulterat i att jag har gått ner 1,5 kilo på drygt en vecka :) Mår mycket bättre generellt av att inte stoppa i mig massa socker och onödigt fett! Har rört på mig mer också. Fast har hört att 80% av viktnedgång beror på förändrade matvanor och resten motion. Vet dock inte om det stämmer.

Fullspäckad dag

Idag har jag verkligen hållt igång. Mötte upp Helen på af vid elva. Inget direkt spännande där. Vi gick och shoppade istället ;) Jag köpte ett par svarta tygskor, endast 150 kronor, och jag behövde verkligen ett par! Helen hittade en tub-top i jeanstyg. 

Efter det gick vi till vallokalen. Bara jag som röstade, Helen hade inte bestämt sig än. Sen hem till Helen och åt god sallad till lunch. Vi satte ihop en IKEA-möbel också. Tänk vad vi kan :P Lite kaffe på balkongen efter det.

Sen hämtades barnen på skolan och tillsammans med dom gick vi till cykelaffären och lämnade in Helen och Jonathans cyklar. Rejält med motion och sol har jag fått idag!

Var hemma vid 17 och åt lite yoghurt och duschade för att gå på informationsmöte. Jag vill fortfarande bli kontaktperson så fyllde i en blankett så de kan kontakta mig.

Sen middag blir det nu!
New shoes :)

Då var det klart

Jobbet på Eniro är mitt. 10 juni är det en liten träff och sen startar en två-veckorsutbildning den 15.e :) Känns bra!

Ska möta Helén om en halvtimme. Förutom af ska vi ju rösta också! Jag är i Åkersberga på söndag så måste förtidsrösta och Helén har ju fullt upp på valdagen med att kontrollera andras röster...typ.

Sommar idag med. Underbart!

RSS 2.0