Söndag

Jag drog på mig bikinin (prick kl 14 för då är solen framme) och satte mig ute på balkongen. Jäklar vad hett det är där! Jag blir alltid så rastlös när jag ska sola, tittar på klockan efter fem minuter och tror att jag suttit ute ett bra tag. En bok och/eller lite musik brukar hjälpa. Satt iaf ute i 45 minuter och längre är nog inte bra än för min bleka, bleka hy!

Morsdag idag! Jag skickade choklad (lindor) till mamma och så fick hon ett sms på morgonen :)

För veckan som kommer har jag faktiskt en del planer. Jag vet, jag är själv chockad ;)

Måndag: Af, promenad och lunch med Helén och informationsmöte på socialkontoret
Tisdag: Ja, här var det visst tomt ;) Men en promenad blir det garanterat.
Onsdag:Tvätta
Torsdag: 112.an på Harrys med Helén ;)
Fredag: Stockholm!

Förutom det så borde jag få reda på nu till veckan om jobbet på Eniro är mitt!

Dagen till "ära"

haha lillebror tipsade mig om den här låten. Justin Timberlake och Andy Samberg. Helt sjuk är den, måste höras!! Lova.



Glass i solen

Äntligen har jag provat glassen på Halvars (glasskiosk). Jag har hört så mycket om den. Mycket god var den och många olika smaker har dom! God glass, sällskap av Helén och Jonathan och underbart sommarväder. En perfekt dag!


Jag och Helen tog Halvars mums. Grädde sylt, chokladboll och tre kulor. Mjölkchoklad, banan och citron/lakrits tog jag :)



Mor och son :)


Gårdagen

Igår var en mycket bra dag! Johan dök upp vid 13, lite mys med katterna och sen lunch på waynes coffee :) Sen dags för shoppingrunda! Johan shoppade massor! Jag var duktig och höll i mina pengar. Sen gick vi hem till mig och drack kaffe ute på balkongen. 

Massa fint hittade han
           

              

Underbart väder!
            



Kvällen spenderade jag med Helén och barnen. Vi åt kyckling och revbensspjäll som jag köpt med enligt önskemål :) Till det åt vi grönsaker, mozarella och majskolv. Lite rödvin drack vi också.

Planer för imorgon

Imorgon kommer Johan till stan :) Vi ska fika på stan och Johan ska shoppa, jag ska vara smakråd! Tror inte vi har setts på typ tre månader så det ska bli mycket roligt.


Bästa filmen jag sett på länge

Riktigt, riktigt bra film! Mycket välgjord. Men fruktansvärt att det är en sann historia.

Så nöjd

Hämtade ut mitt paket från hm. Allt satt superbra! :D

Topp med blondie, rosa jacka, rosa skor, klänning (och katt som headbangar haha)


Allra mest nöjd med klänningen!!

Onsdagkväll

Tittar på Grey's, spännande avsnitt som alltid. Reklam nu.

Sov några timmar på eftermiddagen, bästa medicinen mot förkylning? Te med honung är inte heller dumt :) Skönt för halsen.

Imorgon ska jag hämta ut ett paket från hm. Som jag beställde för längesen. Paketet försvann dock så jag fick göra om beställningen, så är inte säkert jag får allt jag beställde från början. Men eftersom paketet inte kommer förrän nu så kommer inte räkningen förrän nästa månad, vilket är mycket bra tajming. Skattepengar innan midsommar ju ;)


Kontaktperson

Fick precis inbjudan till informationsmöte om att bli kontaktperson. Jag skickade en intresseanmälan för några veckor sedan så ska till socialkontoret på måndag kl 18 och lyssna.

Sjuk

Vaknade igår morse med ont i halsen och imorse hade det blivit en rejäl förkylning. Jag som tyckte att jag hade varit tillräckligt mycket sjuk i år. Fick strunta i morgonpromenad med Helén. Kanske kan ta en kort kvällspromenad sen om jag mår bättre.



24 timmar utan snus klarade jag haha Sen gav jag upp. Känner att jag verkligen måste vilja sluta för att det ska gå. Jag var helt enkelt inte redo! En sak i taget, motion och nyttigt ätande får komma först  ;) Ursäkter, ursäkter, jag vet. Förlåt mamma :)


Grinig

Varför ska jag sluta snusa för? Jag vill inte lääängre haha Sitter och trycker i mig vindruvor eftersom dumma jag bestämde mig för att inte äta så mycket godis heller. Tänker på snus hela tiden. Trodde inte riktigt att det skulle vara så här svårt. Känner mig konstig i kroppen och irriterad. Vill ha en NU, men klarade gå till affären utan att köpa , så finns inget här hemma.

Förmiddagspromenaden

Jag och Helén lyckades minnsann promenera i 1 timme och 20 minuter :) Underbart väder ute! Det enda som saknas nu är en snus haha Jag drömde till och med om snus i natt.

Hurtbullarna!



Vackert!

Victor

Jag ryser och blir tårögd när han sjunger. Vilken liten sötnos :D Han kommer  att krossa många hjärtan i framtiden.




Detta jobbsökande

Jag sökte ett extrajobb via "manpower student" idag. Antingen skulle man vara student eller ha minst en halvtidstjänst. Jag tänkte att jag börjar (troligtvis) på Eniro snart så då har jag ju en tjänst ;) Men jag kan tyvärr inte få det för en timanställning hör inte till kriterierna. Det ringde nämligen en kvinna från manpower som var intresserad men så kom vi fram till att jag inte var aktuell, eller ja, hon kom fram till att jag inte var aktuell :P Det var ett sekreterarjobb, skriva protokoll och förbereda för möten 2 gånger i månaden. Hade ju varit perfekt att få vara lite kreativ då och då om jag nu ska vara robot på Eniro.




Löfte

Nu har jag föreslagit för Helén att vi ska promenera tillsammans imorgon bitti. Så nu när jag skrivit det i bloggen så måste vi genomföra det ;) Strålande sol ute fortfarande, ska nog sätta mig på balkongen!




Nytt liv

Japp. Det är dags för lite changes. Gick upp klockan sju imorse för att tvätta. Jag la in tvätten i maskinerna och åt frukost. Sen gick jag ut på en promenad och gick gaaanska  snabbt i 45 minuter :) Jag ska dra ner på massa onyttigt ätande också. Tänker inte sluta helt, det är orimligt :P men dra ner ordentligt. Och juste, sluta snusa också. Tycker det är passande att sluta nu för jag fick väldigt lite pengar den här månaden och snuset kostar nog minst 600 i månaden.


Söndag

Det var en toppenkväll igår. Sju tjejer var vi som partade loss :) Vi var först på trägårn och sen blev det palace till det stängde. Tror det blev lite efterfest hos Helén också men jag gick hem och sov istället. Efterfest har aldrig varit min grej, orkar aldrig hålla ut så länge.

Pappa och brothers är hos min farmor och farfar i helgen. Fick det här mmset igår kväll av storebror. Jag som liten. Ser skönt ut :P Dagen kommer nog ägnas åt liknande aktivitet.


Lördag

Ikväll blir det lite fest med Helén, hennes kusin och kompis. Jag och Helén börjar hemma hos henne med lax till middag och vitt vin till det. Sen blir det nog några smarriga drinkar :)

Jag hittade en riktig Camilla-klänning på Monki, att ha kvällen till ära :)

Good point


Fredagkväll

Var hos Helén en stund på kvällen och ska strax go to bed. Intervjun idag gick jättebra! Hon skulle rekommendera mig för coacherna sa hon och de brukar tydligen följa hennes råd :) Så lutar åt att jag får det.

Imorgon blir det party! God natt.

Fixa jobb

Fredag idag, vilket betyder anställningsintervju på Eniro. Dags att ta en dusch då kanske och välja outfit. Grått och trist ute idag, kommer säkert börja regna när jag ska gå. När jag var på intervju på socialkontoret och hade åkt från Stockholm så ösregnade det när jag kom fram. Kommer ihåg att jag gick med en utskriven karta (från eniro haha) och den gjorde inte så mycket nytta efter ett tag. Men jag hittade och jag fick jobbet så regn kanske för tur med sig :D


Röd dag

Sätter på tvn och vem får jag se? Jude Law :D Alfie - bra film, snygg man!

Ögongodis

Dagens goda gärning

Idag har jag och Helén jobbat ideellt på hennes mammas jobb (som också är Helens jobb ibland). I köket på ett äldreboende har vi spenderat eftermiddagen. Hallonpaj och kaffe fanns idag för de som ville och det kom faktiskt ner många och fikade. Helén sprang runt och serverade och jag värmde paj :) Tur att vi var där och hjälpte till för paj var tydligen mycket populärt! Och vad söta dom är dom gamla :) Jag och Helen fick dricks av en tant, 10 kronor var minnsann.

Efter dagens jobb gick vi och handlade lite vin till kvällen som ska drickas till pizza :D

Tisdag

Helén ringde och väckte mig kl 9 idag. Enligt överrenskommelse ;) Med världens mensvärk lyckades jag komma ur sängen ganska fort, äta frukost och promenera bort till Helén. Eftersom hon var på IKEA igår så var det lite pysslande som stod på schemat. Jag tittade mest på men lite nytta gjorde jag iaf. Jag vände på en soffa, klippte ut blommor, var uppe på vinden och följde med till polisen. Lunch fick jag också, hemmagjord rabarberkräm :) Mycket gott!

Helén fixar och donar och jag tittar på ;)


Mitt mästerverk :)


När allt är färdigt lägger Helén upp bilder i sin blogg


Lunchdejt

Varit och ätit lunch med Helga, blev kinamat. Vi hade mycket att catch up on :) 

Trist väder här idag, det regnar. Då passar det bra att sitta inne och titta på Oprah ;)

En bild säger mer än tusen ord

Jag och Kajsa startade med en god middag


Tequilahatten på - börjar bli en tradition


Efter lite vin och nån tequila

Som sagt

Göteborgarna inviger min balkong


Christopher kom inte undan hatten


Kajsa, Christopher, Camilla och Kalle

<3

Dagen efter

Big brother-style


Bilder från igår kommer senare

En lördag på stan

Oj, vad mätt jag är nu. Till lunch blev det gravad lax, potatis och gravlaxsås. Vi hade en riktigt effektiv shoppingtur på förmiddagen, inte så mycket folk att trängas med. Jag köpte en kjol, underkläder, örhängen, solbrillor, nagellack. Och sist men inte minst shotglas och tequila :D

Nu blir det lite slappande i soffan, kanske somnar vi.

Morgonpigg Kajsa

Klockan är inte ens 9 och jag och Kajsa har redan ätit frukost. Klockan 8 kom kajsa in till mig och sa god morgon och ville ha lösenordet till datorn :P

Idag blir det shopping! Både kläder, mat och alkohol. Solen skiner och det kan den fortsätta med tycker jag :D

Sunshine

Vilken underbar dag jag har haft!

Jag och Helén hamnade på Harrys igår men det var inget riktigt drag så vi gick hem rätt tidigt, tror jag somnade vid ett. Inte långt kvar nu till Kajsa och Kalle anländer till Norrköping :) Hoppas på lika fint väder imorgon som idag.

Intervju på Eniro på fredag.

Dan före dan

Jag har varit effektiv idag. Tvättat, städat och handlat! Helén kommer hit ikväll och har myskväll med mig :) Och imorgon är det äntligen fredag, vilket betyder Kajsa!


Så söt :)

Piece of cake

Jag klarade testet. Dom hör av sig om när det blir intervju :) Önskar dock att jag skulle på intervju på migrationsverket, kriminalvården eller nåt annat stimulerande men man kanske inte kan räkna med att gå från ett toppenjobb till ett annat utan ett lite mindre roligt jobb emellan:P

En trevlig kväll igår med Helén och kul att Sverige gick vidare!


Livet som arbetslös

Idag har jag varit och shoppat på Åhléns. Behövde en ny kalender. Måste ju skriva i massa saker så det känns som jag har fullt upp ;) Ville inte ha kvar min gamla jobbkalender. Den är mini. Blev lite annat också, hade ju presentkort där så det var heeelt gratis! Handlade lite mat också.


En t-shirt, kalender + penna, cosmetic tissues och mousse


Ikväll ska jag till Helén och se semin i Eurovision song contest!

Du har varit saknad

Äntligen är HON tillbaka i bloggvärlden :D

Vardagsdramatik

Lite kaos uppstod på resan hem. Mamma och jag stod och väntade på tåget, plötsligt inser vi att att dom har ändrat spår. Jag får tag i väskan och springer, mamma tar katterna. Tåget ska precis gå, då lossnar handtaget på katternas bur, jag får bära den underifrån och slänger upp väskan och buren på tåget och hinner själv komma på också :P Och ett snabbt hej då till lilla mamma. Vi fick iaf sitta i en egen kupé och andas ut. Katterna är nog damaged for life. Skönt att vara hemma.


Jag är kreativ och använder min HANDsfree och gör ett nytt HANDtag haha Var ju tvungen att få av väskan och katterna på nåt sätt.


Test

Sökte jobb på Eniro häromdan. Fick göra stavningstest och allmänbildningstest på deras hemisda, som jag klarade. Nu ringde dom och vill att jag ska komma och göra ett hastighetstest på onsdag kl 9. Klarar jag det så blir det intervju. Hon tyckte jag var lite för överkvalificerad...men antingen är man det eller så är man underkvalificerad verkar det som :P

Måndag

Mamma jobbar idag också så jag åker inte hem förrän ikväll. 17.45 går tåget. Cyklade precis till affären och köpte lite resgodis ;)

Nedräkningen har börjat - 4 dagar till världens bästa kompis kommer och hälsar på :D

Fredag - söndag

Dags för uppdatering då kanske. Jag och mamma åkte in till stan i fredags, först lite lunch och sen utställning om proggen. Det var rätt kul, massa gamla affischer om festivaler, demonstrationer osv. Man fick hörlurar med en fjärrkontroll till också så man kunde lyssna på lite gammal proggmusik :) Efter utställningen mötte vi upp pappa, Tobbe och Andreas på Dubliner där vi åt god middag!

Igår gjorde jag inte mycket på dagen, slöade mest. Sen bar det av till Kajsa på kvällen för mer slöande ;) Vi tittade på Robinson och se upp för dårarna och åt choklad, cheeze balls, chips och drack cola. Kajsas mamma gjorde oss sällskap också :) En mysig kväll.

Idag har jag cyklat för första gången på väääldigt länge! Jag och pappa (mamma jobbar idag) cyklade ner till centrum och handlade lite. Lagom till det började regna gav vi oss iväg.

Smakprov från utställningen
























Friday

Igår var en mycket bra dag. På förmiddagen tog jag och mamma en promenad i solen. Sen åkte jag in till stan och träffade Alex. Vi promenerade i gamla stan och åt lunch där på en uteservering. Efter det blev det lite mer promenerande och sen en glass vid vattnet. En öl på Fridays i kungsträdgården blev det också! Men det blåste mycket då så vi satt inne. När Alex hade åkt träffade jag Malin och hennes 4-åriga dotter :) Vi gick tillbaka till Fridays, de åt och malin drack två glas rött. Jag nöjde mig med att dricka, blev två glas vitt ;)

Idag blir det stan igen. Jag och mamma ska på proggutställning :) Sen ska vi möta pappa och bröder och äta ute!

Kvällen

Efter middagen tog vi en promenad i skogen, 5 kilometer! Mycket skönt ute. Och skönt att röra på sig. Imorgon ska jag träffa Alex i stan vid 14 och sen vid 17 ska jag ta en öl med Malin! Hoppas på fint väder men verkar inte som det ska bli det.

I Stockholm är jag född, där har jag min familj :)

Framme i Åkersberga sen några timmar. Jag och mamma har ätit jättegod lunch, varmrökt lax med potatis, romsås och sallad :) Eftermiddagen och kvällen blir lugn. Imorgon ska jag åka in till stan och passa på att träffa lite kompisar. Och på lördag blir det date med Kajsa :D Ska självklart söka massa jobb också men det är liiite svårt när det inte finns några.

Tisdag

Städat och packat har jag gjort idag. Och sökt jobb såklart. 9.30 imorgon går tåget och kissarna ska med. Blir nog att jag stannar till måndag för på söndag jobbar mamma och har bilen hela dagen. Katterna på roslagsbanan känns inte jättekul!


Sleepy

Oj, vad trött jag är. Somnade 2 inatt och gick väl upp vid 8.30. Har iaf orkat diska och varit med tvätten i tvättstugan sen jag kom hem. Har sökt två jobb också. Besöket på arbetsförmedlingen ökade visst min motivation ännu mer haha Att slippa sätta min fot där en andra gång.  

Dags att gå till tvättstugan igen.

Bajsställe

4 timmar på arbetsförmedlingen! Katastrof. Med tanke på att det var ungefär en halvtimmes effektiv tid, resten var väntan. Men Helén var världens snällaste och väntade med mig!! Utan henne hade jag nog gett upp. Jaja, en formalitet  för att få a-kassa är avklarad.

Efteråt tyckte vi att vi förtjänade lunch på mc donalds :) Vi var en sväng i djuraffären också. Jag köpte borste och gräs till katterna.

Nu ska jag söka ett jobb jag såg och sen boka biljett till sthlm till på onsdag :D

Förvirring

Ibland gör man konstiga saker. Skulle ta fram mitt universitetsbetyg för att lägga i min lilla mapp som jag ska ha med till arbetsförmedlingen imorgon :P Så hittar jag det inte! Hade ju med det till jobbet förra veckan och tog kopia men var (ganska) säker på att jag fått med det hem. Letade överallt. Till slut hittade jag det i min pappersinsamling!! Mellan DN låg det. Suck. Gick ner i förrådet och letade gymnasiebetyg också och där låg det i en låda. Mycket bra.

Fick med mig en låda med gamla dagböcker upp också. Ska bli kul att läsa ;)

Är det lördag så är det

Ikväll äts det godis till Robinson och sen ska jag se dreamgirls som går på tv. Velat se den länge!


Ikväll dricks det inte vin, utan fanta :)

1 maj i bilder

Vitt vin som skulle smaka skumbanan och lax med pommes, champinjoner och såna där gröna :)


            
 Ny klänning köpt på rea!

 
Helen lyckades också bestämma outfit till slut ;)


Harrys hamnade vi på till slut, ovanligt?

Sommar

Så skönt att kunna sitta ute på balkongen, barbent i en tunn klänning, och inte frysa ett dugg :D
 
Lite grönt har jag utanför balkongen


1 maj

Vaknade vid 8 imorse men tyckte det var liiite tidigt att gå upp så jag somnade om såklart. Precis ätit frukost!

Jag och Helen hade trevligt igår som vanligt. Vi åt jättegod mat och drack rött vin. Vi stannade inne hela kvällen och tittade bland annat på en geishas memoarer. Ganska lugnt med andra ord men ikväll blir det nog lite mer crazy när det är barnfritt ;)



Har varit väldigt bildlöst här i bloggen! Så här kommer blid på gårdagens middag och blommor från arbetskamraterna :) Ikväll ska kameran minsann med!

RSS 2.0