Mjukstartat veckan

Har spenderat min lediga dag med Richard. Vi har handlat lite, lagat god mat, tvättat och sett på tv. Jag har färgat håret också. Tål inte utväxten :P Tycker det är så fult! När det blir vår ska jag nog lägga i lite slingor så utväxten inte syns lika skarpt. Vill ju kunna vara blond igen om jag känner för det :)

Jobbar tre dagar den här veckan (tis-tors) och sen på fredag morgon bär det av till Berlin :D Ska bli jättekul! Och imorgon har vi "uppstartsdag" på jobbet med middag på Butler's efter :)

Krasslig misse

Förmiddagen på jobbet gick fort då jag satt i textsamtal i två timmar (!). Min första rast som jag i och med det fick skjuta på slutade fem minuter innan min lunch började :P Så har precis ätit lite och ska jobba knappt tre timmar till. Sedan är den här sexdagars arbetsveckan över och ledig dag väntar imorgon :)

Blev väckt av Polarn imorse, hon var troligtvis hungrig. Hon har spytt och haft diarré i några dagar så jag ska enligt råd inte ge henne mat på 24 timmar för att se om hon blir bättre. Testade det häromdan, hade endast torrfoder framme, då hon inte äter alltför mycket av det. Tänkte att det var synd om Lillan om inte hon får mat bara för att Polarn är sjuk :P Dock funkade inte det för igår var hon på lådan flera gånger, bajsade dessutom på mattan och spydde på golvet i sovrummet. Hon är pigg i övrigt så hoppas att det går över snart och inte är nåt som kräver veterinärbesök.

Myskväll

1,5 timme kvar på jobbet. På vägen hem ska jag gå till hemmakväll och hyra nån bra film att mysa till ikväll :) Börjar klockan 9 imorgon så det blir en lugn kväll för mig, tror Richard ska iväg på nån fest. Liiite godis kanske jag kan unna mig också? ;) Har nästan gått ner 4 kg nu :)

Långklänning

Jobbar till 23 ikväll och missar därmed den spännande semifinalen i handboll :( Ska dock sitta med texttv.se uppe och hålla koll.

Har förresten långklänning på mig idag :) Ha varit sugen på en länge men inte slagit till. Så när jag såg en snygg på rea, för 60 kronor på Monki, igår så köpte jag den. Köpte även byxor för första gången på jättelänge. Ett par svarta, tighta från h&m som satt mycket bra.



Kör med svarta strumpbyxor och svart linne under
och känner mig jättefin :)


Semla

Har njutit av min lediga dag med shopping och årets första semla :)


Kvällens middag

Enchiladas

Som vanligt kan bilden
inte riktigt mäta sig med verkligheten :P




Uppdatering
: Kajsa efterfrågade recept. Man kan nog göra enchilads på många olika sätt men jag gjorde efter ett enkelt recept på Arla.se (blev sex st):

500 g nötfärs
salt och svartpeppar
2 dl Arla Köket crème fraiche paprika&chili
6 medelstora tortillas
2 dl Arla Köket riven ost gratäng

Jag hällde över krossade tomater också och kryddade köttfärsen lite mer :)


Världens sötaste lilla kille ♥


Kyligt

Fick en chock imorse när jag kom ut och det var iskallt! Inte så skönt att gå i nylonstrumpor, men snyggt, och det är väl huvudsaken? :P

Jobbar till 13:45 idag och ikväll har jag tvättid.

Slut för idag

Jag och "Anna" hamnade på Waynes. Hon åt och jag drack varm choklad :) Jag kom hem lagom till handbollen, satte mig på träningscykeln och kämpade jag med :P

Har precis druckit en kopp te och matchen är snart slut (Danmark har en klar ledning). Jag ska gå och lägga mig och läsa min bok och sen sova. Börjar jobba 7 imorgon.

Monki ♥

Slutrea på Monki idag och jag hittade en randig topp för 60 kronor, ett linne för 40 kronor och en kjol för 20 kronor (en blå som jag även har i svart) :D Köpte även en prickig top som var nyinkommen. Var inte helt på shoppinghumör (och ändå kom jag hem med en del haha) så kanske går och kikar lite mer på torsdag när jag är ledig ;) Köpte även medicin för magen, Rani-Q rekommenderade hon, som jag kan ta vid behov. Och så blev det alvedon, som är milt mot magen om jag måste ta värktablett.

Dessutom är räkningarna betalda!



Money money

Härligt med lönedag :D Blir nog en tur på stan efter jobbet, slutar 15:15. Ska till apoteket också då jag misstänker att jag har magkatarr. Har läst på om det och symtomen stämmer. Får försöka äta lite och ofta för äter jag mycket på en gång får jag ont i magen och när magen börjar bli tom gör det ont. Inte superont men det värker och svider. Jag vaknade flera gånger i natt av magont. Får se på apoteket vad dom rekommenderar.

Ska fika med "Anna" senare ikväll också.

Lunchdejt

Nyss hemkommen från lunch med Helga, vi åt kinamat. Ska tillbaka till jobbet om cirka tre timmar och fram till dess blir det vila.

Trevlig lönespec. låg här och väntade när jag kom hem ;)

Söndag

Idag har varit en mycket lugn dag. Vi sov hemma hos Richard i natt och på eftermiddagen gick vi hit och handlade lite mat och lagade middag som vi åt framför handbollen :) Pizzamiddagen igår åts också framför en spännande match. Efter det blev det godis och film (cold souls).

Jag har precis avslutat denna härliga helg med ett varmt bad. Imorgon jobbar jag 8:45-12 och 16:45-20. Där emellan blir det lunch med Helga.



Pizzan jag åt igår :)
Tomatsås, mozzarella, bresaola, prosciutto crudo,
soltorkade tomater, fårost, kronärtskocka,
parmesan, ruccola och grön pesto
Mycket god!




Richards pizza såg kanske inte lika god ut
 men den var mycket god den också :)
Olika sorters ostar på!


Fredagkväll

Det blev minsann lite party igår :) Efter god middag med vin och en smaskig drink till dessert begav jag och Helén oss till Highlander. På vägen gjorde Helén en snygg vurpa precis när vi gick förbi ett gäng killar haha Men dom var väldiga gentlemän och ville hjälpa till. Vi kollade först in Bishop men det såg inte ut att vara alltför mycket drag så det blev Highlander där Stoffe spelade :) Jag och Helén startade dansgolvet där mitt på puben och fick faktiskt med oss några fler :)

Kameran hade jag med då Helén ville fota några klänningar som hon ska lägga ut på blocket.


Middag







Jag var beredd på en lugn hemmakväll
så var klädd därefter





Men med lite rött läppstift på så är man redo för party :)



Skål!



Yeah!






På Highlan
der







Ikväll ska jag och Richard använda mitt presentkort på Pappa Grappa och äta pizza :D


Köper nytt istället

Vaknade 10:30 idag :) Låg kvar en stund i sängen och åt sen frukost framför tvn. Senare somnade jag och katterna om i soffan till Fab 5 haha Vaknade lagom till tvättiden men var så seg då så bestämde mig för att det inte är ett måste att tvätta idag :P Clubdag på H&M idag med 10% rabatt, jag kanske ska ta och köpa nya kläder istället? ;)

Ikväll ska jag till Helén på middag :)

Snart tar jag helg

5 timmar kvar på jobbet och sen är jag ledig i tre dagar :D Gick på stan en sväng med Helén innan jobbet idag. Hon skulle köpa födelsedagspresent till Jessikas dotter.

Ringde till ett företag igår och ville höra lite om en tjänst som låg ute på annons. Personen var inte tillgänglig då men han ringde faktiskt upp idag (tyvärr kunde jag inte svara då jag jobbade) och sånt är man inte bortskämd med tycker jag. Han hade till och med talat in meddelande och bad mig ringa upp imorgon. Bara lägga på charmen imorgon då :P

Henry 6 månader idag ♥


Jobb till 00

Skönt med kvällspass, var ett tag sen! Hade en lugn förmiddag (sov) och även en lugn eftermiddag. Richard sov hos mig och gick hemåt när jag gick till jobbet.

Nu är min första rast slut och jag ska återgå till kunderna.

Jobb, sömn och fika

Efter jobbet idag blev det en lång och skön tupplur ;) Sedan träffades jag och Christian och tog en fika på Espresso House, mycket trevligt. Nu inväntar jag Richard, vi ska laga lite middag tillsammans. Börjar 17 imorgon, sovmorgon :D



Sms till Christian: "Kan du messa mig bilden du tog på mig
 när vi fikade så har jag bloggmaterial? haha"


Improvisation

mmm, mätt efter en god middag bestående av sånt jag råkade ha hemma. Det resulterade i kycklingfilé blandat med grädde, soja, mango chutney och så pasta och majs till det :) Matlåda till imorgon blev det också. Jobbar 7:30-14:15.

Nu är frågan om jag ska se på handboll eller idrottsgalan, eller zappa kanske? Eller helt enkelt gå och lägga mig haha Trött ikväll.  

Dålig start på veckan

Imorse blev det stressigt. Jag vaknade till vid 7, somnade om och var i vanlig ordning dödstrött när jag skulle upp sen. Satte på datorn och kollade om det fanns ledigheter ute och det fanns det 9:15-13:30, jag skulle börja 9:45 så ansökte från då till 13:30. Ser i systemet att jag fått en grön bock vilket betyder att jag fått godkänd ledighet. Väntar på att schemat ska uppdateras i fall jag inte har fått hela tiden jag önskat. 9:30 ser jag att jag endast har fått 45 minuter mellan 12:15-13:00!! Panik. 10:05 kom jag till jobbet (för sent alltså). Hade lunch från 13 så fick sammanlagt 1,5 timme lunch istället. Mötte Richard på stan och vi har precis varit och ätit lunch på Waynes :) Vilket i och för sig inte var helt fel.

Är tillbaka på jobbet nu och ska jobba till 16:45.

En lördag med tjejerna

Fin Sefaat redo för middag och party


Goda Cosmopolitans till efterrätt





Kul att Helén kunde vara med också




Är det tjejkväll så är det!




Så glad att min Sefaat kom hit och hälsade på




Och likaså Kajsa. Alltid så roligt att ha henne på besök





Tjejkvällen avslutades med dans på Hugos!
Där pratade jag också med denna:
(enda bilden jag hittade typ)



Johan som var med och dejtade Elin
 i Filip och Fredriks program "Lite sällskap" :)


Helgen har varit så bra! Kajsa åkte härifrån vid halv ett idag och Sefaat strax efter ett. Efter det sov jag en liten stund, behövdes ;) Ska ta en dusch och diska här, sen lovar jag att det kommer upp bilder från gårdagen :)

Helg

16:45 slutar jag idag. Ska gå en sväng på bolaget då och sen hem och dammsuga lite ;) 19:50 är Sefaat framme i Norrköping, förhoppningsvis! Blir en lugn kväll med god mat och massa prat :) Partyt sparar vi till imorgon när Kajsa kommer! Ser mycket fram emot helgen :)

Dags för lunch.

VM 2011

Ikväll spelar Sverige sin första match i handbolls VM :) Ska bli kul! Norges grupp spelar här i Norrköping imorgon och på lördag, samt i Linköping måndag, tisdag och torsdag. Tror Sverige spelar sitt gruppspel i Göteborg. Vore kul att se en match live. Är ju upptagen imorgon och på lördag när matcherna i Norrköping spelas, men kanske blir en match i Linköping nästa vecka med Richard :) 2002 (kom pappa fram till att det var) såg jag Sverige vinna guld över Tyskland i globen.


Pancakes

Ikväll åt jag och Richard pannkakor till middag, med sylt och grädde, mmm:D Vi kollade på film också: Skottår En romantisk film med lyckligt slut, härligt ;)

Imorgon är det jobb som gäller från klockan 7.


Mums


Biokväll

Jag och Richard funderar på att gå på bio ikväll. Vi fick ju presentkort av mamma och pappa i julklapp :) Tron: Legacy 3D har vi tänkt se. Hade inte ens hört talas om Tron men Richard berättade att det är en film från 80-talet som detta är en fortsättning på. Häromdagen såg vi den gamla filmen och den var faktiskt rätt ok, ganska speciell och säkert mycket ball på sin tid ;)



Härligt med gratis bio :)


Tisdag

Så skönt att vara ledig idag! Har tvättid klockan 14 och så mycket mer än så är inte planerat. Ska fylla i anmälan om att bli Världsförälder i UNICEF också :) 100 kr i månaden som går till barn över hela världen.

Spikat

Åh, vad roligt! På fredag kommer Sefaat och hälsar på mig och stannar över helgen och inte nog med det, Kajsa kommer på lördag :D Vilket betyder tjejkväll med mina bästa tjejer!



Sefaat i Norrköping sep -09




Kajsa på tjejkväll i Norrköping maj -10 ♥


Ledighet

Yey, jag fick ledigt på onsdag också :D


Vecka 2

Dag fyra i raden av jobbdagar innan en heeeel ledig dag ;) Och förkylningen blir sakta men säkert bättre.

Jag och Richard såg en skum serie på SVT igår; Big Love. Verkar vara en serie som gått någon eller några säsonger men jag har aldrig sett den. Handlar om en mormonsk familj i USA som praktiserar polygami. En man med tre fruar och i slutet av gårdagens avsnitt var det tal om en fjärde fru som skulle joina dom :P En del kända skådespelare med; Chloe Sevigny, Amanda Seyfried och Bill Paxton.


Har ni sett den?


Söndag

Har precis ätit lunch. Tidig lunch (10:15) men det satt ganska fint då jag åt frukost vid 6 :) Jobbar till 14 idag. Har sällskap av Malek som förresten sa förut "bantar du fortfarande?" Bantar har jag väl inte gjort men jag tänker på vad jag äter sa jag. "Det syns lite grann" sa han :D Då blev Camilla glad! Knappt tre kilo och det syns. Jag ser det själv lite på min mage iaf :)

Myskväll


Stressig start på helgen

Försov mig imorse! Skulle upp 6, vaknade till vid 5 och somnade sen om. Snoozade när klockan ringde men helt plötsligt ringde den inte mer och klockan var 6.35. Fick dessutom för en sekund för mig att jag började 6 istället för 7 :P Lyckades logga in på jobbdatorn 07.05!

Oj, vad jag längtar hem till sängen.

Jobbhelg

Halsen är bättre idag men istället rinner näsan och jag har ont i bihålorna. Är på jobbet ändå, känns inte direkt som jag har något val. Jobb 13-20 idag och sen jobbar jag även imorgon, söndag och måndag, typiskt! Börjar 7 imorgon bitti och jobbar till 10:15, sen tillbaka 13:15 och jobba till 16:30. JA det är synd om mig ;)

Trevlig helg på er!

Eat Pray Love

Idag har jag varit med "Anna". Vi var och fikade på Espresso House, ville ha en vaniljlatte som jag tyvärr har fastnat ordentligt för :P Men vaniljen var slut så blev en mochalatte, god den med! Efter det gick vi och hyrde film: Det perfekta livet som vi tittade på hemma hos mig. Jag hyrde även två filmer till då det är tre för 120 kr på Hemmakväll och då får man ha dom i en vecka :) Richard kommer hit snart och då blir det nog en film till.

Borde egentligen stannat inne och varit tyst hela dagen då min hals inte alls är bra men vi hade inte setts på länge och planerade för nån vecka sen att vi skulle ses idag, så ville inte ställa in.

Vill även i detta inlägg komma med ett boktips :) Jag tittade på Oprah för några veckor sen och då diskuterades filmen Eat Pray Love (Lyckan kärleken och meningen med livet på svenska) som baseras på en bok. Julia Roberts som spelar huvudrollen i filmen var där tillsammans med författaren till boken, vilken baseras på hennes eget liv. Tänkte då att jag ville se filmen/läsa boken och några dagar senare fick jag denna julklapp på jobbet:


Läs den!


Onsdagkväll

Sitter och tittar på mina favoriter Filip och Fredrik och deras årskrönika :) Sov några timmar på eftermiddagen och det var så skönt. Lite problem med halsen fortfarande, värk och hosta, vilket är lite påfrestande när jag jobbar. Får bli en tyst dag imorgon helt enkelt :P Har även suttit med schema och kalender och lagt in semesterdagar. Mitt vikariat är den här gången förlängt till 31 maj, vilket betyder att jag har 11 semesterdagar som jag måste ta ut innan dess, vilket jag nu har lagt in :)


Myspojkarna haha




Uppe i ottan

Jobb 6-13 idag. Skulle jobbat 7.30-14.30 men fick reda på igår att en kollega var sjuk så jag behövdes tidigare (då vi inte jobbar så många så tidigt). Satt helt själv mellan 6.45-7.30 då sista nattjobbaren gick hem, stressigt! Men ska bli mycket skönt att sluta redan klockan 13 :) Hem och sova lite och vila halsen. Imorgon är jag ledig!

Lite skumt att jag har lunch inplanerat på mitt schema NU. Tar och äter snabbt på sista rasten istället, måste blivit nåt fel när dom ändrade tid på mitt schema.

Deutschland

Richard ringde nyss och frågade om jag vill följa med till Berlin helgen 4-6 februari :D Är ledig den helgen och skickade in om en semesterdag fredagen den 4:e. Det är vi två och John och Bea, kompisar till Richard som åker i så fall. Tydligen får vi bo hos en kompis till Bea. Jag har aldrig varit i Tyskland så självklart vill jag med :) Skulle ju kunna fräscha upp mina tyskakunskaper men Richard kan ju faktiskt flytande tyska ;)


Here wo go again

Det här börjar kännas som ett riktigt dåligt skämt; Förkyld IGEN. Började känna mig konstig i halsen i förrgår kväll och trodde det var för att jag suttit och spelat gitarr och sjungit men när jag vaknade igår hade jag fortfarande ont i halsen. Idag likaså men är på jobbet, kan inte vara borta igen. Äter ju en medicin för min tarmsjukdom som gör att jag har nedsatt immunförsvar men nån måtta får det vara tycker jag.

I övrigt vägde jag mig imorse efter sex veckor av nya matvanor :) 2,5 kilo har jag gått ner, lite mindre än vad planen var (0,5 kg i veckan) men det har ju faktiskt varit jul så jág är nöjd ändå ;) Bara fortsätta i samma stil och så länge jag går ner i vikt är jag nöjd.

Ikväll får jag förhoppningsvis besök av Christian. Har talat om att jag är förkyld så det är upp till honom om han vill ta risken :P

Nytt

Idag har det shoppats, lite kläder och även två nya lampor till vardagsrummet :) Dom åkte upp på en gång, bort med ljusstakarna. Annars har jag och Richard slappat mest hela dagen och imorgon 9.45 är det dags för jobb igen.









Massa film

I natt satt jag uppe länge och tittade på filmen Transsiberian.  Efter det övade jag gitarr i två timmar! Det var så kul att spela och jag kände att jag gjorde stora framsteg :) Jag sov länge idag och fastnade framför filmen Little Miss Sunshine på eftermiddagen, en mycket bra film som jag sett förut!

Ikväll blir det mer film :) Tänkte gå till Hemmakväll alldeles strax och hyra nåt som jag och Richard kan se ikväll. Jag ska även till ICA och handla lite mat samt ägna några timmar av kvällen till att städa här hemma.

Skönt med två lediga dagar. Från i år går jag dessutom på ett nytt schemamönster vilket gör att jag får lite mer dagjobb samt jobb var tredje helg istället för varannan :) Jag kommer inte heller ha några 8-timmarspass. Jobbar ju 80% så kommer bara ha pass som är 6-7 timmar (verkar det som). Det känns jätteskönt. Förut jobbade jag 8 timmar varvat med korta pass på 4-5 timmar. Är mycket nöjd med nya schemat!



Uppdatering:
Det blev denna film, vilken jag hyrde helt på eget bevåg
 utan att rådgöra med Richard ;)


2011

Det blev en bra nyårsafton. Roligt folk på jobbet och sen firades tolvslaget med Richard och hans vänner nere vid bron, vid strömmen :) Det enda negativa var att det regnade! Helt dyngsura och kalla var vi när vi kom in på Otten (nattklubb) Men några drinkar och dans gjorde att man var på G igen!

Idag ska jag jobba 14:30-21:30. Skulle varit ledig men bytte med en kollega så är ledig måndag i stället :) Tjänar mer pengar idag än på måndag ;) Även ledig imorgon enligt schema!



Några bilder från ett regnigt nyårsfirande



















RSS 2.0