Lite av varje

Ringde sjukhuset igår då jag inte fått svar på proverna jag tog på min födelsedag samt röntgen jag gjorde samma dag. Svar från röntgen kommer per brev från min läkare och eftersom jag inte hört nåt än så är nog allt som det ska sa sjuksköterskan. Järnvärdet hade däremot gått upp :) Man ska ligga mellan 9-34 och sist jag var hos läkaren låg mitt på 6, nu hade det däremot gått upp till 11 så behöver ingen injektion :) Åtminstone inte för tillfället.

Tänkte också uppdatera er om mina tankar kring att köpa lägenhet. Gick ju på några visningar i höstas men har nu bestämt mig för att avvakta till min provanställning går ut, då jag som fast anställd får mycket förmånliga lånevillkor genom jobbet ;) Apropå lägenhet så har lillebror köpt en supersnygg lägenhet på söder i Stockholm, precis vid medborgarplatsen :D Perfekt när jag är på besök i Stockholm ;)

Nu ska jag laga middag, prova ett nytt kycklingrecept. Imorgon är det sista dagen på utbildningen!

Livet

Fick reda på här om dagen att en bekant till mig har gått bort. Hon var bara ett år äldre än mig och lämnar efter sig en dotter på 6 år, som hon var ensamstående med. Vi var före detta arbetskollegor på ett extrajobb jag hade i Stockholm när jag pluggade och vi har umgåtts privat ett par gånger. Jag och Johan var med henne på en fest en gång och så var jag ute och åt med henne och hennes fina dotter när jag var i Stockholm och hälsade på för ett par år sen. Även om vi inte stått varandra nära, utan hörts lite på fb och jag har läst hennes blogg, så blir man ledsen och chockad. Jag vet att hon led av depressioner och ätstörningar men vad hon dog av är tydligen inte fastställt. Kanske var det kroppen som gav upp.

Lång måndag

Vaknade klockan 5 imorse och kunde inte somna om. När klockan var 6 insåg jag att det inte var någon idé att försöka somna igen då jag skulle upp om en halvtimme. Vaknade upp med en stor finne mitt på näsan också haha ont gör den dessutom :( Förutom det så har det varit en rätt ok dag. Det går framåt på jobbet och vi är nu inne på sista utbildningsveckan. Vi tar samtal i stort sett hela dagarna med undantag av nån föreläsning och nån övning här och var. Är ju trots allt i samtalen man lär sig mest!

Sommartid

I förmiddags messade Almir och föreslog en kaffe på stan :) Så han kom och hämtade mig och vi åkte och tog en fika. Efter det åkte vi hem till mig och slappade heeela dagen, han åkte precis hem.

Hade en jättetrevlig kväll igår! Så kul att träffa Marina, Christian och Hanna m.fl :) Vid tolv var det dags för utgång men jag kände mig lite trött så gick hem och sov istället :P Mycket nöjd med kvällen ändå, tyckte det kändes onödigt att gå ut när jag inte kände mig helt taggad för det.


Kvällens värdinna Hanna, som här försöker öppna sin Asti :)

 

Jag och min Christian :)

 

Hanna igen med Raaazmus

 

Snygga tjejerna, Marie och Julia

 

God bål bjöds det på och jag passade på att posa på toaletten ;)

 

Marina skojar till det

 

Rubrik överflödig va? :P

 

Bilder dök upp på Fb också :)

 

 

 

 



Njuter av ledig helg

Det blev en kort fredagkväll för mig. Jag somnade strax efter 21 efter Så ska det låta :P Vaknade till vid klockan 2, 6 och sen klockan 9. Hade massa konstiga drömmar där emellan. Men pigg är jag åtminstone och laddad för kvällens festligheter :D Shoppade två kjolar och en top igår på Monki så får se om nåt av det kommer att tas på ikväll. Inte riktigt bestämt what to wear. Håret är däremot plattat.

Enformigt

Det blir mycket jobbprat i bloggen nu men det är det som tar upp min tid och energi för tillfället :) Det går framåt där! Igår och idag har vi suttit utan handledare bredvid och tagit samtal, endast handledare som gått runt och hjälpt oss vid behov. Jag nämnde för en kund idag att jag var ny och tvungen att be honom dröja och när vi skulle avsluta samtalet sa han "du kommer klara det här så bra, du är jätteduktig" :D Det gjorde min dag! Fick dessutom några avslut på honom ;) Vi ska ha sex stycken så kallade avslut per dag (när vi blivit varma i kläderna) och avslut får man för nytecknande av produkt, flytt från andra banker och så vidare.

Hann iofs vara lite social igår. Almir kom hit med vindruvor och choklad och vi hade myskväll :) Tvätta gjorde jag också igår minsann. Och på lördag kan det hända att jag bloggar om något annat för då ska jag nämligen på inflyttningsfest till Hanna på gamla jobbet :D Ska bli kul att träffa några av dom gamla kollegorna. Även Christian ska dit :D

På lördag blir det all in ;)


Skyldig pengar

Börjar bli riktigt roligt nu på jobbet när jag kommit in i det lite :) Sån skön känsla också att ta samtal och känna att man lyckats göra kunden nöjd! De som håller i utbildningen är jätteduktiga och min handledare också. Alla är dessutom så himla gulliga och trevliga :) Känner mig även mycket piggare den här veckan.

Loggade in på skatteverket.se idag och om jag förstått det rätt så ska jag betala tillbaka 3500 kronor :( Undrar om det beror på fonderna jag har, who knows. Tur att jag får lön från gamla jobbet, nya jobbet OCH årsbonus på fredag så jag kan lägga undan pengar :P

Ny vecka

Idag var det föreläsning om fonder och aktier vilket jag tycker är lite knepigt så det har snurrat en del i huvudet :) Tog ytterligare samtal idag också och det gick bra! Fortfarande massor att lära sig men det går framåt. Pendlandet funkar också bra. Jag går hemifrån 7:25 (senast) på morgonen och är hemma 18. Borta länge men det går ändå smidigt med expressbussen.

Nu ska jag laga middag.

Social söndag

Har varit fullt upp idag! Träffade "Anna" och åt frukost på stan. Efter det blev det en tur i affärerna och lite shopping såklart ;) Jag köpte ett nytt nagellack och en topp. När jag kom hem städade jag lägenheten och diskade innan det var dags att äta på stan med Christian :) Var trevligt att ses och prata. Nu har jag äntligen kommit hem och landat i soffan. Tror jag är redo för en ny vecka! Hostan är envis men mår bra mycket bättre.

Filmtips


Lördag

Har en lugn och skön helg precis som planerat. Igår kom min vän Almir till mig, vi drack vin och åt lite godis och chips :) Sov till 9:30 idag vilket var mycket skönt. Jag tog även en tupplur på eftermiddagen. Ikväll lutar det åt att det blir McD till middag :D Börjar nämligen bli hungrig nu. Kanske ska hyra nån film också? Ska se först om det går nåt bra på tv.


Soft lördag
med myskläderna på ;)


Då var det gjort

Nu sitter jag äntligen här med mitt vin :) Mycket gott! Ska bli så skönt med ledig helg nu och att få sova ut.

Samtalen idag gick bra, vilket alla sa att det skulle göra :) Lätt att man stressar upp sig själv innan men efter första samtalet så la sig nervositeten. Kan man inte så ber man helt enkelt kunden att dröja lite och så frågar man, i det här fallet handledaren :) Tror inte någon kund märkte att jag var ny. Skönt att ha gjort det! Nu får all information smälta över helgen.

Trevlig helg!

Morgondagen

Det var längesen jag längtade så här mycket efter helg! Imorgon vid den här tiden har jag förhoppningsvis ätit en god middag och sitter i soffan med ett glas vin (i mina nya glas!!) :) Somnar nog tidigt också.

Förhoppningsvis kan jag fira också att jag klarat mina första samtal med bravur. Imorgon eftermiddag ska vi nämligen få ta våra första samtal. En handledare kommer att sitta bredvid vilket är väldigt skönt men känns ändå läskigt och nervöst. Känner att jag har långt ifrån de kunskaper jag behöver för att känna mig bekväm med det men det är ju genom praktik man lär sig. Tanken med att ta de första samtalen imorgon och inte på måndag är att vi ska kunna njuta av helgen och inte och inte gå runt och vara nervösa då :) Säkert en god tanke!

Dag tre

Sakta men säkert börjar jag må bättre. Har varit på jobbet idag och även där går det sakta men säkert framåt. Jag fick en privat genomgång idag av det som jag missade igår så nu är jag i fas med dom andra :)

Kommer troligtvis ställa in den lilla fest jag tänkte ha på lördag med anledning av min födelsedag. Är nog bäst att jag vilar så mycket som möjligt i helgen så jag blir helt frisk och redo för ytterligare en hård vecka.

Var tog all fritid vägen förresten? haha Kommer hem vid 18, lagar middag, äter, duschar, fixar för morgondagen, ser lite på tv och sen är det helt plötsligt sovdags. Förhoppningsvis är jag lite piggare efter jobbet när jag kommer in i allt samt blivit pigg och kry :) Hoppas ni har överseende med att jag är lite off i några veckor ;)



Vilken timing

Var tvungen att stanna hemma idag :( Vaknade med feber och hostan vill inte ge sig. Jobbigt nog att var sjuk men att sen behöva oroa sig för att hamna efter gör inte saken bättre. Utbildningen är väldigt tuff med så mycket att lära sig och sätta sig in i så det här är det sista jag behöver. Hoppas dock att en vilodagen gör susen!

Utbildningen startade som sagt igår. Vi är 12 nya som börjar; 7 tjejer och 5 killar. Dagen var riktigt tuff och som alltid på ett nytt jobb tänker man att man aldrig kommer klara det och är helt lost i början. Men jag vet ju av erfarenhet att det brukar gå bra till slut :) Jag sprang titt som tätt ut och hämtade vatten och hostade lungorna ur mig men hoppas att nåt fastnade ;) Alla var väldigt förstående och gulliga.

Har utbildningshäftet hemma så får försöka läsa på egen hand det som gås igenom idag. Jag SKA klara det här trots extra hinder!

Söndag

Tråkigt att blogga när det bara är massa elände men tänkte att ni kanske vill ha en lägesrapport ändå ;) Mår fortfarande rätt kasst, hostan fortsätter. Känner ända ner i bröstet när jag hostar och det gör ont. Orolig över hur veckan ska gå men det måste ju bara gå.

Har fått lite gjort idag trots allt. Jag har tvättat och varit och handlat mat så jag har middag och matlådor för några dagar åtminstone :) Köpte månadskort också nu när jag ska bli pendlare. När jag ändå var på stan så blev det lite (tröst) shopping också ;) Kul att ha på sig nåt nytt imorgon tänkte jag.

Nu ska jag ta ett bad och sen ta det lugnt resten av kvällen.

Melodifestivalen 2011

Tyckte bäst om Me and my drum, Popular och In the club innan kvällens final men ju längre kvällen gick ju mer kände jag för Eric Saade och Popular :) Tycker det är skönt att vi skickar en klubb/partylåt i år, har ju inte gått så bra för svenska bidrag på ett tag! Tror däremot den här kan göra det, skön låt!

Sen att han är sjukt söt och verkar mycket sympatisk (men ack så ung) är ju bara ett plus ;)



Ja ä int bitter

haha det här börjar bli löjligt. "En olycka kommer sällan ensam" är en underdrift när det kommer till mig. La mig på eftermiddagen för att sova en stund och vaknar av en hemsk värk i hela magen ända upp till bröstet. Inser ganska snabbt att det måste bero på hostmedicinen jag tog då jag aldrig känt liknande värk förut. Jag läser på bipacksedeln nedanför vanliga biverkningar, mindre vanliga och till och med efter sällsynta att "Hos vissa personer kan noskapin ge upphov till intensiva buk/bröstsmärtor ½-4 timmar efter intag. Smärtorna går över av sig själv efter 1-3 timmar". VISSA? Säkert 1 på miljonen och så drabbar det mig.

Efter regn kommer solsken? :P

Fint

Min fina bukett (fast Polarn tror den är hennes)


Sista dagen

Black Swan var en jättebra film och Nathalie Portman var lysande :) Och jag klarade mig igenom filmen med endast en hostattack :P Har däremot legat och hostat i natt så känner mig inte så pigg. Får lyda mormors råd och köpa hostmedicin idag. Stannar i och med det hemma ikväll och åker inte till Kajsa :( Känns tråkigt då hon flyttar om en vecka men var tur att vi fick ses förra helgen åtminstone. Känner att jag måste vila ordentligt så jag orkar med introduktionen på nya jobbet nästa vecka. Hoppas på att få den där järninjektionen snart också! Boosta mitt immunförsvar lite.

Knappt 5 timmar kvar nu på Eniro!


Fredag

Fick en jättefin blombukett av min teamchef idag! En "Grattis på födelsedagen och lycka till med nya jobbet" bukett :) Så gulligt. Flera kollegor också som kom och önskade mig lycka till. Annars så har jag åkt på en jobbig hosta (ovanligt) så kanske inte åker till Kajsa imorgon som planerat :( Jag känner efter imorgon helt enkelt har vi sagt.

Imorgon - sista dagen på Eniro, 7:15-14:15. Snart kommer ni slippa läsa här om vilka tider jag jobbar haha då jag kommer jobba samma tider varje dag, 8:30-17 (med undantag av var femte vecka 9.30-18)  :D

Har blivit bjuden på bio ikväll, som födelsedagspresent. Trots hosta kan man ju inte tacka nej till det? :P Blir i så fall Black Swan. En stor fördel att det tar 5 minuter för mig att gå till bion. Ska vila en stund och hoppas på att bli lite piggare.

Slutet gott

Födelsedagen slutade bra trots allt, tack vara Helén och Carolin :) Vi åt god middag; kycklingrätt i ugn med ris och bröd till samt rödvin. Fina presenter fick jag också, fyra snygga rödvinsglas och en flaska rödvin och Carolin hade gjort ett fint kort till mig :) Tårta blev det också som jag hade köpt med mig, en variant av prinsesstårta fast med banan också. Mums!

Till sist ett stort tack till alla som grattat och uppvaktat mig på min dag ♥♥♥

 

De coola glasen jag fick

 

 

 



Sämsta födelsedagen ever

26 år idag och jag har precis kommit hem från magnetröntgen och mår skit! Själva röntgen i sig, med maskinen och ljudet och allt var ingen fara men innan undersökningen fick jag dricka 1,5 liter kontrast. Denna gör att hela magen blir som en ballong då tarmarna "blåses upp" i stort sett, för att man ska kunna få bättre bilder. Dessutom fick jag en kanyl i armen där dom under undersökningen sprutade in jag vet inte vad. Jag fick även ligga på min stackars mage hela tiden. Allt detta resulterade i att jag kräktes mitt i undersökningen. Jag hann som tur var säga till och fick nåt att spy i men det var inte kul :P Bussresan hem från sjukhuset kändes så lång då jag hade ont i magen och mådde illa. Så hemma blev det till att spy lite mer. Varit fastande också så har inte ätit nåt på hela dagen :(

Förhoppningsvis mår jag bättre senare och kan gå till Helén och Carolin och äta middag med dom :) Tänkte köpa med mig tårta eller bakelser också.

Ska försöka få i mig nån mat nu.

Boken och filmen

Stannade hemma i eftermiddag/kväll. Läste ut Eat Pray Love och såg sen filmen som Christian bränt ut åt mig :) Filmen fick godkänt, men går ju inte att komma ifrån att böcker alltid är bäst.


Filmen får ett extra plus för Javier Bardem ;)

 

 


Lunch med underbar vän

Har varit och lunchat med Helga, trevligt som alltid :) Fast känner mig lite hängig, hoppas verkligen inte att det är en förkylning på gång, börjar ju på Skandiabanken på måndag! Endast två arbetsdagar kvar på Eniro med andra ord, fredag och lördag. Hade ett nattpass inplanerat på söndag också men som tur är kunde en snäll kollega ta det :) Skönt att det löste sig. Tror jag behöver en vilodag för att sen orka med utbildning hela veckan.

Har planerat att träffa Christian senare men får se hur jag känner mig. Kanske stannar hemma och vilar istället.

5-8 mars

Tillbaka i Norrköping igen :) Jag åke tidigt då jag fick skjuts av lillebror till Danderyd när han skulle till jobbet. Gårdagen spenderade jag med Isabell, Henry och även Andreas en stund på kvällen. Härliga dagar har det varit!

Tog nästan bara bilder på Henry men det är ju så svårt att låta bli :)


Snart 8 månader, tiden går fort!





Sitta med vid bordet är kul, flyga också :)




Myser med farmor






Födelsedagsfirande :)





Perfekta presenter. TACK






Ses snart igen ♥


Myst med bebis

Idag var Andreas, Isabell och Henry här :) Jag passade på att lägga beslag på lillpojken då jag tyvärr inte träffar honom så ofta som jag skulle vilja. Imorgon ska jag åka till dem och pussa ännu mer på honom!

Min födelsedag firades också i förskott. Vi åt god mat och jag fick paket :D Jättefina ballerinaskor (som jag längtar efter att få använda) av Tobbe. Av Andreas, Isabell och Henry fick jag två böcker av Sophie Kinsella, ett fruktvin och två armband som Isabell gjort samt biljetter till Cat Stevens konsert av mamma och pappa :) Vi ska gå på den alla tre tillsammans i maj.

Fest igår, Åkersberga idag

Nu är jag framme i Åkersberga och vädret är underbart :D Tåget gick som det skulle och Tobbe hämtade mig vid Danderyd.

Igår var en sjukt rolig kväll :) Tacos hos mig först och sen dricka, dans och sång på Highlander!


En glad Helén efter middagen :)



Snygga Kajsa med bubbel i glaset




Jag passade på att få gitarrtips från ett proffs....




...nämligen Stoffe som tittade förbi en stund innan han
han gick för att trubadura på Highlander




När han gått gick det vilt till



Kajsa försökte dock se allvarlig ut ;)




och jag FÖRSÖKTE vara graciös





Tack mina tjejer för en grym kväll




Fira

Blir inte bara party med Helén imorgon, Kajsa kommer också :D



I got the job

Glad Camilla :)


Sista dagen

Lunch NU! Började 10:15 och enligt schema skulle jag ha lunch 13:30 men så ändrar dom det så jag har lunch 12. Ska äta en macka men tänker inte äta lunchen. Får väl äta den på min andra rast som är en kvart kl 14. Gillar inte begreppet I-landsproblem men känner att det passar här :P

Slutar 17 idag och det ska bli så skönt. Jobbat 9 dagar av 10 nu så semestern kommer lägligt. Har endast tagit 3 semesterdagar men i och med det får jag 7 dagar sammanhängande ledighet :) Synd bara att jag har tvättstugan klockan 7 imorgon bitti. Ska gå och kolla ikväll om det är nån som inte dykt upp på sin tvättid.


Mums

När jag slutade jobbet mötte jag upp Christian som var på väg TILL jobbet och fick kladdkaka av honom som han har bakat :D Ska ta en bit till Big Brother sen!



Onsdag

Jag skrev ett långt inlägg på jobbet i förmiddags men när jag skulle publicera så krånglade blogg.se.

Jobbar delat idag. Först 8:45-12, efter det gick jag och shoppade lite på Monki, åt lunch hemma och sov en stund. Nu är jag tillbaka igen för att jobba till 20:30. Inte mycket till liv man har :P Ska bli skönt med nästan en vecka semester som jag har efter imorgon :) Ska umgås med Helén fredagkväll och lördag vid 12:30 tar jag tåget till Stockholm. Planerar att stanna där till tisdag. Fyller år nästa torsdag också :) Ska roa mig med magnetröntgen denna dag haha Kanske kan man hitta på nåt på kvällen sen. Annars ska jag med anledning av min födelsedag ha några vänner på besök 19 mars. Tråkigt dock att dom viktigaste, Kajsa och Kalle, inte kan komma :(

Ringde om jobbet på banken också precis då jag inte hört nåt, och förklarade att jag måste få veta ganska snart då dom här på jobbet måste se över bemanningen och täcka upp och så vidare. Imorgon får jag besked sa han då.

Inget samtal

Har inte hört nåt om jobbet, blir väl imorgon då jag skulle få veta oavsett om jag får det eller inte. Fick åtminstone klartecken från min chef att tacka ja :) Återkommer i frågan.

Jobbade 7-13:45 idag och på eftermiddagen hade jag en bekant på besök. Nu blir det middag!

RSS 2.0