1.a advent

Nu har jag diskat och plockat lite här. Tagit en dusch också så slipper jag göra det imorgon bitti ;)

1.a advent idag och december imorgon. Lite glögg och några pepparkakor har jag gluffsat i mig. Knappt börjat fundera över julklappar än, förutom Daniels julklapp som är klar ;) Familjen, ring eller maila vad vad ni önskar er! 

Twilight

Jag tyckte filmen var underbar! Se den om ni gillar  passionerade kärlekshistorier och spänning :)



Söndag

Nu har Daniel åkt. Helgen har varit perfekt.





Underbara lördag

Kvällen igår tillbringades med Helen. Vi satt och drack vin och tjattrade innan Daniel kom. Jag och Daniel åt lite, sen mötte vi upp Helen på Cromwells där vi lyssnade på Stoffe som spelade och folk som sjöng karaoke. Jag och Daniel skulle hem men tog en sväng förbi Harrys också, där var det fullt med folk! Helt packat. Vi tog en öl och sen gick vi till mcdonalds och köpte cheeseburgare. Sen hem och sov.

Idag har vi varit en sväng på stan, ätit pizza och varit en snabbis på julmarknad i värmekyrkan. Torftigt med julmarknad inomhus tycker jag. Nu ligger vi i sängen och myser. 18.15 blir det bio, twilight!


Fredagsfika

Nu har vi precis haft adventsfika. Tänt ljus och ätit lussebulle och pepparkakor. Bara glöggen som fattades ;) Men glögg finns det hemma, köpte på lunchen idag. Köpte lite vin och några öl också till Daniel om han är sugen.

Slutar om en timme. Då ska jag möta upp Helén som har några ärenden på stan. Jag har också lite saker att shoppa. Sen blir det hem och duscha och ordna lite mat till Daniel kommer :D (kanske en liten nap också). Åh vad jag längtar!

Trevlig helg


Torsdagkväll

Det är rent och fint här nu och tvätt ligger i maskinerna.
Jag får ju finbesök imorgon <3


Farligt

Anna, som jag vikarierar för var här med sin bebis Olle idag som snart är ett halvår. Jag blir så bebissjuk när jag ser små pluttisar :D Längtar mycket till den dagen jag får barn. Barn är det bästa som finns!

"Bonde söker fru" och "Grey's"-kväll

Jahapp då var alla räkningar betalda.

Idag redovisade vi hemlöshetsundersökningen för de socialsekreterare som fyllt i enkäterna. Det var helt frivilligt att komma och lyssna, de som var intresserade kunde komma. Det kom tre stycken :P

Redan torsdag imorgon. Time flies.

Onsdag

Råkade bli en liten sovmorgon idag. 7.40 vaknade jag ;) Längtar efter julledigheten. Efter den här veckan är det bara tre hela veckor att jobba plus två dagar och så ledigt fem dagar och så jobb två dagar och ledigt fem dagar igen :) Vore väl härligt om det var så jämt!

"Hon ska väl säga ja"

Ibland på jobbet medan vi fikar händer det att vi diskuterar viktiga frågor, trots att det är rast :P Idag diskuterade vi våldtäkter och hur dåliga vi är i Sverige på att döma för våltäkt och hur vi fortfarande fokuserar så mycket på offret. Vad hon hade på sig, om hon var full, om hon frivilligt följde med killen hem osv.

En på mitt jobb berättade att hon hade varit i en gynmasieklass där eleverna fick ta ställning till olika frågor. Exempelvis tyckte dom flesta INTE att det var våldtäkt om tjejen var full och helt borta. Min kollega blev iaf mörkrädd när hon fick höra hur eleverna resonerade i sådana frågor. Dock fanns det hopp, en kille som gick emot strömmen i de flesta frågor och som räckte upp handen och sa "varför ska tjejen behöva säga nej, hon ska väl säga ja"  Man talar ofta om att kvinnan måste lära sig att säga nej vilket indikerar att det alltid är mannen som vill ha sex, att det alltid är han som tar initiativ och att kvinnan ska bestämma om hon vill "ställa upp" eller inte. Vad händer då med kvinnans lust?  Kan inte en kvinna vilja ha sex?

Bara några reflektioner så här en mörk novemberkväll :)

Längtar

Nu är biljetten bokad. På fredag kommer Daniel till mig :D Det ska bli så mysigt. Äventyrsbad, middag och kanske julmarknad är förslag på aktiviteter :)

Mys

Lite glögg och pepparkakor ikväll vore nåt :) För att fira att lönen har kommit. Synd bara att 8000 försvinner på de två hyrorna jag har den här månaden :P Blir väl snarare glögg och pepparkakor som tröst istället.

All I want for christmas is you

Det är snö ute och en månad till julafton, då är det banne mig dags för julmusik :)




Pyret

Massa snö har det kommit i natt och det snöar fortfarande. Mysigt :)

Idag är det ett år sedan vi avlivade Pyret :( Hoppas att hon har det bra i katthimlen och vakar över Polarn och Lillan! Så synd att hon fick så kort liv.

Världens finaste

Bilder

Pojkarna badade och gjorde sig fina för fest och övernattning hos farmor :)


Själv satt jag bredvid och drack vin ;)


Dags att gå


Nackdelen med att äga kameran, man får ta bilder på sig själv för
ingen annan gör det ;)



Födelsedagsbarnet ,"bigbrother-Daniel"  ;)


I rutiga skjortan - Daniels kusin ,GLENN såklart :)



Det togs även "proffsiga" biler med systemkamera. Om jag lyckas lägga vantarna på dom så hamnar dom garanterat i bloggen :)

Så var den här helgen också slut

Jag har haft det toppen. Mys och fest. Var en rolig 30årsfest och kul att träffa Daniels kompisar och kusiner. Festen började vid kl 19, det bjöds på god buffé, efterrätt och öl, vin och sprit. Lite frågesport om födelsedagsbarnet fick vi göra också. Var säkert 40 personer där. Jag och Daniel blev dock lite trötta och somnade hemma med våra finkläder på vid tolv ;)

Idag blev det en fika med Daniels mamma och kompis efter att vi hämtat Jonathan. Han fick sova hos farmor :) Fredagkväll när jag låg i soffan och tittade på idol kom Jonathan med sin filt och la sig hos mig och somnade. Underbar känsla :) Så bra att han kan känna sig trygg hos mig.

Håller tummarna för att Daniel kan komma och hälsa på mig nästa helg :) Måste ju visa stan!

Fredag

Riktigt kallt ute idag men vackert väder med blå himmel och sol :) Har varit hemma på lunchen och gett katterna mat och packat. Nu ska jag jobba en timme till och sen är det dags att gå till tåget.

Trevlig helg!

Dan före dan

Sakta men säkert börjar helgen närma sig. Och jag ser verkligen fram emot den! Imorgon åker jag. Behöver väl knappast skriva att det är till Göteborg ;) Ska bli mys att få träffa Daniel och Jonathan igen. På lördag ska jag och Daniel dessutom på stor 30-årsfest. Det är Daniels kompis Daniel som fyller år :) Verkar som att det ska komma mycket folk. Kul men läskigt med massa folk jag inte känner. Fast mest kul såklart :)

Blir resa med tåg den här gången. Ska bli otroligt skönt. Två timmar mindre i resväg och så ska jag gå från jobbet redan kl 14 så slipper komma fram så sent och missa en fredagsmyskväll.

Nu har jag bara 18 minuter kvar att sitta av på jobbet idag ;)

Miss you

Bonde söker fru är inte lika roligt att titta på utan min Kajsa!


Socialnämnd

Kajsa tycker att jag ska berätta om nämndmötet idag. Typiskt att hon vill det idag när det inte gick så bra ;) Det upptäcktes ett fel i min rapport och så var dom inte nöjda med "förslag till beslut" meningen, samma mening som har stått i alla år. Helt plötsligt tyckte ordförande att den var missvisande :P Förslag till beslut är det som ligger till grund för användandet av klubban. "Är vi redo att ta ställning till beslut" "jaaa" och så slag med klubban i bordet. "Godkänner vi förslaget" (typ) "jaa" och så slag med klubban i bordet :P Jag fick ändra meningen och felet på rasten så dom kunde klubba igenom det! Lyckades jag ändra felet? Till viss del haha Men det behövde ändras på flera ställen och på ett ställe hade jag visst missat haha Så kan det gå. Inte min dag helt enkelt.

Svar

Ja, Daniel gör jag väl alltid ;)

Onsdag

"Idag, den 18 november, antog Europaparlamentet ett initiativbetänkande om lika lön för kvinnor och män. Detta med bakgrund av att kvinnor fortfarande tjänar i genomsnitt 15 procent mindre än män."

Oj, redan? :P

Halva dagen kvar

På arbetsplatsträffen idag fick vi resultatet av en hälsoundersökning vi gjorde i våras. Sen fick vi jobba i grupp med arbetsmiljöfrågor. Var helt ok, skönt att göra något annat.

Det regnar här idag så blev ingen promenad på lunchen, stod utanför under taket och tog lite luft bara.

Måste ju berätta att jag har bokat biljett till Kristianstad nu där Lisa ska ha sin stora 25-årsfest! 24 januari smäller det :) Ska bli riktigt roligt.

Food

Middagen är avklarad. Måste börja äta bättre igen. Blivit för mycket halvfabrikat på sistone. Tänker att bättre mat och mer frisk luft ska göra mig piggare :) Men om jag ska orka laga mat måste jag göra det direkt jag kommer hem annars blir jag lat! Egna köttbullar blev det idag, då slipper man alla konstiga tillsatser ;) Till efterrätt senare blir det bär och (lite) grädde. Fett är nyttigt!! :)

Ny vecka

Måndag och solen skiner :) Blir en promenad på lunchen.

Lite annorluna procedur här i morse då vi har öppnat en reception för besökare där vi vanligtvis brukar gå in och ut. Nu har vi en personalingång och en annan ingång för besökare. Annan väg till cafeterian också :) Vi har även fått kort med kod som vi måste använda när vi går in. Bra med reception så att det blir lättare för allmänheten att nå oss och inte lika mycket spring i huset men tar ett tag att vänja sig.

Tvättid ikväll.

Chris Rock

Medan jag och Helén drack drinkar igår satt vi och tittade på Chris Rock på tv. Han är galet rolig!

It's aaaall about her. Kom ihåg det, killar ;)



Självklart bilder

Underbart smaskiga drinkar


En fin Helén


Gigantiskta glas som jag och Kajsa köpt till Helén


En glad Jonathan


Söndag

Hunnit med en hel del idag med tanke på att jag vaknade ganska sent ;) Har diskat, städat, duschat, gått promenad och handlat :) Var jätteskönt att komma ut  lite. Synd bara att jag missade solen som var framme tidigare på dan.

Gårdagen var rolig. Jonathan (Heléns son för dom som inte vet) var hemma med oss en stund och då åt vi lite chips och godis och tittade på Alvin och gänget :) Sen blev det goda drinkar för oss när Jonathan åkt till mormor ;)  Efter det blev det en sväng på palace men vi var inte helt på G så gick hem ganska tidigt. Roligast innan vi gick ut tycker jag nog :) Som det ganska ofta är.

Dags för lite mat nu tror jag.

Nätshopping

Har hämtat paketet från hm.



Klänningen som jag planerar att ha när jag och Daniel ska på 30-årsfest
hos hans kompis :)





Koftor


And shoes ;)

Lördag

Gud så skönt att sova ut :) Ligger i sängen och tittar på nyhetsmorgon. Snart blir det lite frukost. Ska en sväng på stan idag, handla lite mat och hämta ut paket från hm!

Vad ska ni göra idag?

Helg

Underbart med helg! Ska ha en lugn och skön kväll med katterna :)
Igår var det inte riktigt så lugnt ;) Slutade med att jag och Helen, efter middag med vin och ett par drinkar gick till Harrys. Där blev det nån drink till och jag tog ett par shots. Inte bra, haft världens huvudvärk idag. Riktigt bakis. Rätt åt mig :P

Kommentar

En kommentar från Daniel på min blogg, självklart om IFK-halsduken ;) Men tycker ni inte att Daniel ska kommentera mer? :D Det tycker jag.

Torsdag redan

Efter lite pepp från Goce och från Helén på telefon tog jag mig ut på lunchen. Jag och Goce stod och pratade ute medan han drack kaffe. Måste få lite mer frisk luft och ljus känner jag för att bli piggare och gladare :) Så från och med nu blir det att vara ute lite på lunchen varje dag.

Efter jobbet ska jag köpa med mig lite vin och gå till Helén och äta middag. Det blir mys.

Puss

Efter att ha pratat med Daniel så mår jag faktiskt mycket bättre. Han gjorde mig gladare utan att ens försöka tror jag :)


"Melankolisk sinnesstämning" var ordet

Tror jag har en höstdepression:

  • en melankolisk sinnesstämning,
  • ökat sömnbehov
  • nedsatt social, fysisk aktivitet
  • ändrad (vanligtvis ökad) aptit med ändrat ätbeteende (sockerbehov) och viktökning
  • premenstruella spänningar
  • koncentrationssvårigheter

  • Japp, det mesta stämmer!


    Varför leva i nuet?

    Kvällsplaner

    Onsdag - föreläsning
    Torsdag - Middag hos Helén
    Fredag - Bio
    Lördag - Utgång?

    Onsdag

    Jag har en beundrare som jobbar nere i cafeterian. En förståndshandikappad man som sa till mig i morse att han brukar fråga mina kollegor om mig "vad heter hon den där söta tjejen?" hehe Gulli gull.

    Jag har fått ett jobbigt uppdrag från enhetschefen på samordning och tilståndsenheten, avdelningen en trappa ned. Han vill att jag ska göra en stor powerpointpresentation som han ska redovisa med massa diagram och beskrivningar osv. Jag är inte ens insatt. Känns som en utmaning!

    Ikväll ska jag på Fredrik Lindströms föreläsning. Ska bli kul.

    Polarn och Lillan på äventyr

    Nu har jag bokat tågresa också, till Stockholm den 23 dec och tillbaka 28 dec . Katterna ska få åka tåg för första gången :) Tur att resan går så fort. Ser dock inte fram emot att bära dom tjockisarna i bur tillsammans med packning, kan bli jobbigt :P

    Håller dessutom på att hyra lastbil inför flytten. Frågan är om det räcker med 4 timmar med tanke på att vi ska till Mjölby och tillbaka, är nämligen det alternativet som finns. Har iofs bara kollat på statoil för där kan man boka online. Kanske får ringa runt till andra ställen också.

    Jag är på g ikväll!!

    Rensning och flytt

    Började med att jag skulle leta reda på den lista jag skrev på vilka av mina och Johans gemensamma möbler m.m. som jag ska ha i min lägenhet. Lovade att maila den till honom så han kan förbereda. Så jag letade i min mapp med massa papper och passade på att rensa :) Nu har jag lite koll. Kom samtidigt på att jag skulle göra adressändring, fixa el-abonnemang och hemförsäkring. Så nu är det gjort. Flytter närmar sig! Måste boka lastbil också som nån av bröderna ska köra. Dom kommer och hjälper mig med flytten den 6 dec :)

    När jag rensade bland papprena hittade jag två hm-checkar på 50 kr var :D Dom ska användas inom en snar framtid.


    Varit på redaktionsmöte


    Natti :)

    If I were a boy
    Even just for a day
    I'd roll outta bed in the morning
    And throw on what I wanted then go
    Drink beer with the guys
    And chase after girls
    I'd kick it with who I wated
    And I'd never get confronted for it.
    Cause they'd stick up for me.



    If I were a boy
    I think I could understand
    How it feels to love a girl
    I swear I'd be a better man.
    I'd listen to her
    Cause I know how it hurts
    When you lose the one you wanted
    Cause he's taken you for granted
    And everything you had got destroyed



    If I were a boy
    I would turn off my phone
    Tell everyone it's broken
    So they'd think that I was sleepin' alone
    I'd put myself first
    And make the rules as I go
    Cause I know that she'd be faithful
    Waitin' for me to come home (to come home)


     

    It's a little too late for you to come back
    Say its just a mistake
    Think I'd forgive you like that
    If you thought I would wait for you
    You thought wrong


    But you're just a boy
    You don't understand
    Yeah you don't understand
    How it feels to love a girl someday
    You wish you were a better man
    You don't listen to her
    You don't care how it hurts
    Until you lose the one you wanted
    Cause you've taken her for granted
    And everything you have got destroyed
    But you're just a boy


    Bilder från helgen

    Sexy ;)


    Sötast i världen!


    Så här snygg blir man när pappa stylar håret :)


    Trött milla ;)

    Måndagmorgon

    ååå vad trött idag. Försov mig i morse men vaknade av att jag drömde att jag försov mig. Ibland kan det undermedvetna hjälpa en på traven :P Jag har ju flex men alltid stressigt att inte kommau upp i tid. Skippade frukost eftersom vi har fika 9.30. Då blir det kaffe och macka :D

    Mysig helg i gbg. Fredagkväll såg jag och Daniel what happens i Vegas.. Lördag var vi och fikade med Daniels mamma, morbror, syster och hennes barn. På kvällen blev det tacos och sex and the city - filmen :D Såg den på bio men såklart man kan se den igen! Igår lämnade vi Jonathan hos sin mamma vid 12, han skulle på kalas. Jag och Daniel gick hem och la oss i soffan och tittade på film (sov :P), sen åkte vi in til stan och åt lunch innan jag åkte hem.

    Hungrig.
     


    Tillbaka på söndagkväll

    Jobba, jobba, jobba några timmar till och sen iväg till bussen :)


    Gillar den här


    Torsdag

    På förmiddagen var jag på föreläsning om klarspråk. Hur man ska skriva tydligt och enkelt så att alla förstår, både ärenden och information. En göteborgare var bland annat där, språkvetare som har radioprogrammet (på p3 tror jag) där man får ställa frågor om språk. Min kollega Goce var också där så fick lite sällskap :)

    Bokat bussbiljett nu till och från Göteborg. Får väl spara min tågresa till ett annat tillfälle :)

    Alltid är det nåt

    Jäkla SJ. Hade bokat biljett till på fredag och pengar hade dragits från kontot men jag hade inte fått något bokningsnummer. Så jag ringer och då säger dom att köpet kan ha gått tillbaka för att det blev nåt fel. Och mycket riktigt så hade det gjort det. När jag skulle boka på nytt sen så fanns ingen plats kvar just då. Hittar inget annat tåg som passar heller ser det ut som. Försökte boka ett från Mjölby som passade hyffsat och är framme nån timme tidigare än bussen men då var det fel på sidan. Blir väl buss igen då.

    Tar tag i det där imorgon för nu ska jag sova!

    Ny granne

    Knackade på hos min nya granne som bor i Luddes gamla lägenhet, Karin från Västerås. Lite fräckt frågade jag om hon kunde passa katterna i helgen :P Tänker att det inte blir så mkt besvär eftersom hon har en meter till min lägenhet. Vore kul att lära känna henne också, skaffa fler kompisar här. Hon verkar trevlig :) och hon ska ta hand om mina älsklingar. Till och med Lillan vågade gå fram och hälsa på henne :)

    Tittar på bönderna nu!

    Uppdatering: Jag ska alltså till Daniel och Jonathan i helgen :)

    Next week

    Nästa vecka är det psykiatrisk vecka här. Jag har bokat biljett till Fredrik Lindströms föreläsning, "den mänskliga faktorn" som är nästa onsdag på kvällen. Resten av föreläsningarna under veckan är gratis :)

    Resa

    En kollega kom tillbaka till jobbet idag  efter tre veckor (!) i australien. Lät som hon hade haft det helt underbart! Jag vill också åka någonstans. Andreas åker till Thailand snart och är borta i två veckor. Fuskit ;) Själv får man tillbringa hösten och vintern i ett grått och kallt Sverige. Inte undra på att man är trött hela tiden.



    Gjorde bort mig på jobbet. Presenterade siffror som inte stämde. Alla var glada över dom första siffrorna. Var inte så kul att meddela att dom faktiska siffrorna inte var lika upplyftande. Sånt som händer I guess.

    Igen


    Yearbookyourself.com

                                                                          
    1966                                         1986

          

    Kväll

    Ludde kom och hälsade på. Han har flyttat nu men glömde sin cykel så han var här och hämtade den och då sågs vi en stund :) Trevligt.

    Jag har städat, diskat och lagat (och ätit) middag!  Nu blir det tv-kväll med lite val och desperata hemmafruar.

    Tyckande från min bästis

    Kajsa tycker att jag ska blogga. Men hallå, det är ju tisdag. Skitdagen. Snart lunch iaf! Pannkakor :)

    Idag är det val i USA! Det har jag tänkt att följa lite smått.

    Helgen i bilder

    I Åkersberga. Födelsedagsbarnet, morfar 80 år


    Min vackra mormor på middag i Åkersberga

    Tobbe och hans Frida väntar på Djurgårdsfärjan

    Kusin Linda, hennes man Johan och Frida på restaurangen

    Min moster och min kusins flickvän Lisa

    Min kusin Patrik och bror Tobbe


    Vackra systrar i Åkersberga, min moster Bibbi och mamma

    Andreas och pappa på väg till revyn

    Min mosters man Kenneth och min moster


    Bloggens ägare


    Halloween var det ju också


    Första måndagen i november

    Då var det måndag igen då. Full fart. Månadsrapport ska skrivas. Blev ju påmind om att det är ny månad :P Alla väntar spänt på siffrorna över institutionsplacerade barn och ungdomar. The big issue. Sen blev det bråttom att skriva ett utkast till en pressrelease. Tur att jag har Sara på informationskontoret som kan titta på min text och komma med tips :)

    Ikväll kommer jag att lägga upp bilder från helgen. Blev en hel del kort tagna.

    Helgen

    Helgen har varit jättebra! igår firade vi min morfars 80-årsdag. Jag, mamma, pappa, bröder och Frida, min moster och hennes man, mina två kusiner och deras respektive och mormor och morfar såklart :) Vi var och såg "Rehborg, Ulveson och Uggla" sen blev det middag på en restaurang på Söder. Längesen vi träffades allihopa.

    Snart är det dags för mig att packa och åka tillbaka.

    RSS 2.0