Lite hjälp på vägen

Jag fick en checklista av Helga idag som jag ska ta med om jag går ut i helgen haha Hon är underbar!

Ha det nu så gott i helgen. Ska du ut eller något annat kul så kolla först att objektet för din uppvaktning inte är...

1) gift
2) särbo/förlovad/har flickvän/har KK
3) varit i Mexico nyligen och känner sig febrig
4) har flyttat ihop med någon gravid tjej
5) är T. F eller M.S (BURR!!!!)
6) har svinkoppor

Ta med dig denna checklista om du går ut så hörs vi på måndag och kollar om den hjälpte! Undvik framförallt punkt 5. Allt annat kan repareras men bilden av dig med någon av dom bränner sig fast i hjärnan


Hoppas nu att hon inte tar illa upp att jag kopierade delar av hennes mail. Modifierade lite och skrev bara ut initialerna på punkt 5 ;)

Trevlig valborg!

Sorgligt

Så ledsamt att lämna alla underbara människor idag. Fick tårta, blommor och presentkort på Åhlens :) Verkar som det har gått fram att jag gillar att shoppa ;)

Fick inte sommarvikariatet. För att jag inte har läst någon juridik sa hon. Men efter ett år på socialkontoret känner jag att jag har ganska bra koll på socialtjänstlagen. Men men, hade nog tagit det hårdare om det var en fast tjänst det handlade om. Ett sommarvikariat hade bara gett mig lite mer tid. Och erfarenhet.

SKa möta upp Helén strax och handla lite inför kvällen. Det blir grillning!

En mycket trevlig kväll

Kvällen var toppen! Men hade inte förväntat mig nåt annat. Vi var väl en 15 stycken som åt på Butlers, en jättebra restaurang med god mat. Jag åt plankstek och drack två öl. Och bjuden blev jag dessutom :) Fick också ett jättefnt armband av Gunilla, hon som vi hade fest för för några veckor sen när hon gick i pension. Så gulligt! Imorgon blir det avtackningsfika.

Och jag hann hem till Grey's!

Näst sista dagen

Var på min sista socialnämnd precis. Eller sista och sista, kanske hamnar där igen nån gång i framtiden, men for now. Fick ett lycka till av ordförande. Tur att hon inte frågade vad jag skulle göra sen, som ALLA andra frågar :P Då hade jag nog (bittert) sagt att jag ska göra alla andra unga sällskap i arbetslösheten.

After work ikväll för att "fira" av mig. Tydligen kommer nästa alla på kontoret. Blir nog en trevlig kväll! Hoppas bara ingen håller tal, då går jag på toa ;) Nej, avdramatiserat vill jag ha det.

Och nej, inget svar om vikariatet. Suck.

Vart på stan

Blev lite shopping efter jobbet. Anna hade bett mig lämna tillbaka några barnkläder på cubus i fall hon skulle bli sjuk och inte hinna. Så jag passade på att gå till hm där jag hade en check på 200 :D Blev en blå kjol, linne med betty boop, strumpbyxor, väska och ett nagellack!

Nu ska jag snart äta middag. Det blir köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt.

Tisdag

Anna var här imorse men vände lika fort. Hennes lilla Olle hade blivit magsjuk så hon ville gå hem och hjälpa till. Han var magsjuk för bara några veckor sen och fick ligga på sjukhus! Stackars liten.

Så rent och fint på "mitt" skrivbord nu. Jag och Anna har gått igenom massa papper och rensat. Jag är ganska strukturerad och ordningsam men liiite oordning kan det gärna vara ;)

Förutom kris i arbetslivet så har jag ganska mycket privat också. Känner inte för att dela med mig av detaljer men det är lite rörigt just nu. Dock känns det ganska bra att inte ha full koll på framtiden :P

Den här veckan

Ringde angående jobbet nu på morgonen. De ska tydligen sätta sig idag och gå igenom så den här veckan får jag veta. Tur att det är en kort vecka :P

Söndag

Tvättat och städat har jag gjort idag. Känns bra. Varmt idag också men inte lika soligt som igår. Har varit på ica och suttit lite på balkongen. Katterna blir mer och mer modiga för varje gång dom är ute där så jag måste hålla extra koll på dom :)

Endast tre och en halv dag kvar på jobbet. Shit, vad fort det har gått. Över ett år har jag jobbat där. Imorgon ringer jag och hör hur det går med sommarvikariatet om dom inte har hört av sig.



Lördag

Vilken trevlig kväll jag och Helén hade igår! Vi började med middag på Harrys. Vi fick sitta inne och äta men sen blev det plats ute så då tog vi en öl till och satt på uteserveringen. Efter det gick vi hem till mig och drack vin på balkongen  med paus inne för så ska det låta :) Sen blev det trädgårn, mysigt ställe.

Har precis ätit frukost och funderar på vad jag ska hitta på idag. Underbart väder ute! Blir nog en tur på stan för lite shopping och sen sitta på balkongen och få lite sol på sig :)


Fiskkvinnan - "varje mans älskling"

Oj vilken rolig kväll jag har haft. Har inte skrattat så mycket på länge. Det var jag och åtta andra kvinnor i åldern 48-65 år som hade en trevlig kväll med god mat, gott vin och horoskoptydning :)

Igår kväll var jag barnvakt åt Jonathan och Carolin. Det gick smärtfritt ;) När Helén kom hem tittade vi på grey's och drack vin. Vi planerade visst in en afterwork imorgon också :)

Inte fått reda på nåt om jobbet än men förhoppningsvis imorgon. Vågar inte hoppas för mycket.

Tisdag

Jag är trött! Anna som jag vikarierar för är tillbaka den här veckan, vilket gör att jag måste tänka extra mycket. Tänka på vad som är nytt och vad hon behöver veta innan jag slutar. Det närmar sig nu. Torsdag nästa vecka är sista dagen, då blir det after work!

Nu på torsdag ska vi ha astrologikväll med jobbet :) En som kan massa om horoskop och sånt. Lite kul.






Sen vill jag bara tala om att Kajsa är den bästa kompisen i hela världen!

Intervjun

Jag är nöjd med hur intervjun gick. Det kändes avslappnat och jag kan inte komma på nåt jag borde ha sagt men inte sa. Jobbet innebär kontakt med människor som söker ekonomiskt bistånd. Kan hända att min utbildning är för teoretisk för att dom ska tycka att jag passar. Jag är inte van vid kontakt med klienter i mitt jobb men å andra sidan kanske dom tror att jag skulle klara av det. Fick bland annat  frågan om hur jag skulle reagera om jag blev hotad. Jaja, bara att vänta på besked. Jag ska få veta den här veckan.

Nu måste jag leta efter mina gymnasiebetyg. Shit, var har jag dom?

Imorgon

Intervju. Vet inte vad jag ska ha på mig..hm. Får väl rota i garderoben innan jag går och lägger mig!

Söndag

Startar dagen med frukost till nyhetsmorgon. Ja, inte nu alltså, jag var uppe redan kl 9 ;)  Och frukosten har jag ätit upp. Ska handla om 80-talister snart på nyhetsmorgon. Bortskämda och egocentriska eller inte? :) Jag tycker vi är ambitiösa, framåt och vi nöjer oss inte med vad som helst! Om man nu ska generalisera.

Var en trevlig kväll hos Helén igår. Vi åt tacos, godis och drack vin. Tittade på film också, quantum of solace, senaste bondfilmen. Jag tyckte den var ok men inte mer. Gillar casino royale bättre! Sen blev det slutet av Robinson, min gamla klasskompis (valpen haha) åkte ut. Undrar om han dyker upp snart då på nyhetsmorgon?

Jag är inte den som är den

Jaha, enligt Petter MÅSTE man lägga upp bild när man shoppat. Så jag vågar inte annat!

Tadaaa


Idag har jag varit duktig. Jag har slängt massa kartonger och skräp och burit ner  saker i förrådet. Nu är sovrummet ett sovrum och inte ett förråd. Små projekt som jag har kvar är att slänga flaskor, panta och sortera i garderoben. Mamma fick en chock när hon gick in där och undrade hur jag hittade saker. Jag hittar men det tar kanske lite onödigt lång tid ibland ;) Imorgon ska jag dammsuga resten av lägenheten. Jag känner att jag är på G!

Flyg fula fluga

Det har flugit in en fluga här. Katterna är helt vilda. Dom låter konstigt också. Lite frustrerade kanske ;)

Blev lite shopping. En klänning med knappar i ljusgult (likadan som jag har i ljusblått), en vit t-shirt med stort tryck och undisar. Letade efter en "konferensmapp" till daniel också på Claes Ohlson men den har inte kommit in än. Som han har tjatat om den;)

Nu ska jag fixa lite middag och hälla upp ett glas vitt vin!

Helg väntar

Lisa tycker att jag ska blogga. Hade precis tänkt göra det ju ;) Åt lunch ute i solen idag med Helén. Det var inte dumt det! Bara lite jobbigt att gå in sen och sätta sig framför en skärm. Men nu är det bara två timmar kvar till helg! Funderar på att shoppa nåt efter jobbet och så ska jag köpa lite vin till kvällen och till imorgon kväll, då ska jag till Helén och äta tacos.

Förhoppningsvis får jag klart mitt sovrum i helgen också.

Trevlig helg!!

De va de


Så, nu har jag satt ihop bordet och stolen också. Var faktiskt lite svårare än det ser ut ;) Ignorera den fula balkongväggen! Imorgon eller i helgen ska jag göra klart sovrummet helt, gå igenom flyttlådor, slänga skräp och bära ner saker till förrådet.


Onsdag

Dagen började med grått och trist väder men nu är det strålande sol ute! Blev kaffe ute i solen på eftermiddagen :)

Snart ska jag gå hem och montera möbler!

Vem behöver en händig man?

Jag har spikat, skruvat och funderat ordentligt. Till slut fick jag ihop mitt nattduksbord! :) Jag är riktigt stolt över mig själv eftersom jag inte är den händiga typen direkt ;) Man får en liten kick när man klarat en utmaning! Imorgon blir det stolen och bordet.


Tisdag som känns som måndag

Jag shoppade en del på IKEA igår. Behövde lite grejer för att göra det mysigt :) Det blev utebord, matta, växt och stolsdynor till balkongen, duschdraperi, nattduksbord, lampor, en stol till sovrummet, överkast. Och några fler saker som jag inte kommer på nu. Bilder kommer nog när jag ordnat med allting.

Bilder från helgen kommer däremot ikväll!

Glad

Jag ska på anställningsintervju för sommarvikariatet på ekonomiskt bistånd, på måndag nästa vecka :)

Påsk

Jag, mamma och pappa har varit ute på en promenad i det vacka vädret! Snart kommer en barndomskompis till pappa och hans fru hit och äter lite påskmat.

Resan igår tog ett tag. Fick vänta en timme i Katrineholm och samma i Karlstad. Imorgon skjutsar snälla mamma och pappa hem mig trots att det blir en omväg för dom. Och inte nog med det, vi ska stanna på IKEA i Örebro så jag kan shoppa lite saker till lägenheten :)

Hoppas ni njuter av ledigheten!

Friday Im in love

Har haft en riktigt härlig dag so far. Tittade på den andra filmen jag hade hyrt igår och den var superbra! En riktig Camilla-film. Det roade jag mig med medan jag åt frukost och tvättade. Efter det gick jag en sväng på stan och uträttade några ärenden, köpte en kaffe och satte mig vid strömmen och njöt av solen :) varmt ute idag. Satt på balkongen en stund när jag kom hem, katterna fick vara ute också.

Lite senare ska jag städa så Helén inte får en allergichock när hon kommer hit imorgon till katterna :) Och packa inför morgondagens resa till farmor och farfar. 8.30 går tåget.




Se den!

Till Petter

Rolig, deprimerande, spännande och oförutsägbar film! Se den :D Drick gärna massa vin till då blir den ännu bättre! Dags för nästa film nu... eller om en stund.

Skärtorsdag

Solen har tittat fram. Kanske kan jag sitta på balkongen och ta ett glas vitt :) Har varit och handlat räkor, vitlöksbaugette, melon och godis också. Hyrde även två filmer Vicky Cristina Barcelona och burn after reading. Bara sällskap som saknas!

Kom just på att jag har sällskap nu när Lillan försökte öppna min glass med tänderna;)

Vimmel

Hittade bilder från festen vi hade med jobbet för några veckor sen när en kollega gick i pension. Jag har tydligen hållt mig framme när kameran var uppe :)


Hitta mig om ni kan!







Yey!

I maj smäller det! Kajsa kommer och hälsa på. Vi ska bänka oss på min ballkong och dricka massa vin :D


 



Dom där drinkarna var inte dumma :)

Polis polis

Mitt under arbetsplatsträffen kommer en polis in och säger att vi måste lämna byggnaden. Vi traskar oförstående ut på torget. Tydligen hann många kollegor hinna tänka hemska tankar. Själv är jag ganska naiv så utgick från att det var nån sorts övning ;) Vilket det också var! En övning i hur det kan gå till om arbetsplatsen har utsatts för bombhot.

Snart mörkt

En liten promenad på 30 minuter hann jag innan solen gick ner. Det blev en tur på bekanta ställen, är rädd att gå vilse! :P Men en annan dag kanske jag kan ta mod till mig att utforska andra platser. Eller så tar jag med Helén. Inte alltför kul att gå promenad själv.


Måndag igen

Strålande sol idag igen! Blir nog en kvällspromenad efter jobbet.

Har sökt två jobb idag. Bland annat ett som utredare på skolinspektionen. Det kändes perfekt för mig, utifrån min utbildning åtminstone men jag tror att jag har för lite erfarenhet och är för ung, vilket ju går hand i hand. Om jag har tur så är det inte så många som söker i och med att det är ganska specialiserat.

Hoppas fortfarande på sommarjobbet här på ekonomiskt bistånd. En kollega till mig ska på eget bevåg prata med cheferna där om mig. Så gulligt av henne :) Jag är dock lite rädd att det är socionomer de behöver under sommaren.

Jag känner verkligen att det skulle vara ett personligt nederlag att  behöva gå till arbetsförmedlingen, men har jag inget jobb så måste jag ju göra det för att få a-kassa. Självförtroendet går verkligen upp och ner för varje dag.

Mycket frisk luft och motion

Vilken härlig dag vi har haft! Vi har gått och gått och gått i solen, matat änder, varit på marknad och fikat, shoppat på stan och ätit på mac donalds :)  När jag kom hem typ 4 timmar senare så märktes det att jag fått mycket frisk luft för jag somnade och sov i två timmar.

Lovely lördag

Man kan nästan inbilla sig att det är sommar när man tittar ut :) Jag har precis ätit frukost, nu ska jag bort till Helén och barnen och vi ska ut i solen!

Fredagkväll

Var och klippte mig efter jobbet. Tunnade ur håret och toppade så här lagom till att värmen börjar stiga. Inte lika skönt att ha en mössa till hår då ;) Bild kanske kommer.

Nu ska jag laga tacos!

Så kan det gå

Vilken mysig kväll jag och Helén hade igår. Pizzan var supergod :) Tyvärr känner jag av idag att jag drack rödvin igår, trots att vi bara delade på en flaska.

I morse uppstod an emergancy. På väg till jobbet tappade jag något och när jag böjde mig för att ta upp det flög knappen på mina nya chinos av. Ok, jag kanske skulle köpt en större storlek ;) När jag kom till jobbet försökte jag först lösa det med gem. Gick inte bra. Var runt och frågade på kontoret om någon hade säkerhetsnål men nej. Så det blev ett snöre till att börja med. När ryktet hade spritt sig sprang flera runt och letade säkerhetsnål och till slut hittades flera stycken :) Så nu sitter jag med två stora säkerhetsnålar i byxorna. Det funkar.

Efter lunch ska jag på mingel i rådhuset med anledning av nya norrkoping.se

Solsken

Efter lunchen träffade jag Helén. Vi köpte kaffe och satt ute i solen utanför mitt jobb :) Helt underbart att våren är på gång! Ikväll får hon besök av mig, vi ska äta hemmagjord pizza.

Trots att jag trivs med tillvaron just nu så börjar det dra ihop sig med att hitta jobb i lagom tid till jag slutar här. 30 april är min sista dag. Väldigt tråkigt!

1 april

Kajsa den fulingen lurade mig idag. Hon känner en som bor där jag bor och enligt henne hade han fått brev om att de ska renovera lägenheterna där vi bor och undrade om jag också skulle bli tvungen att bo i den gamla jympasalen haha Good one. Jag gick på det.

Tvättid ikväll. Roligare än så blir det inte.

RSS 2.0