Roadtrip

Imorgon vid 10-tiden kör vi till Stockholm. Eller rättare sagt JAG kör och Almir sitter bredvid (dock inte och sover hoppas jag ;)) Jag ska köra så långt jag orkar så får Almir ta över sen. När vi kommer in till stan måste han garanterat ta över :P

Roar oss med lite av varje

Här är det förkylt, både jag och Almir hostar, snorar och nyser. Dock hindar det inte oss från att njuta av ledigheten :) Vi har planer på att ta en Stockholmstur imorgon eller på lördag. Åka på förmiddagen, vara i Stockholm på dagen och kvällen, sova över hos lillebror och sen åka hem dagen efter. Blir oftast inte att man "gör Stockholm" när man åker upp då jag alltid åker först och främst för att vara med familjen, såklart :) Väntar nu på att Tobbe ska ringa upp mig så jag kan kolla läget med honom.
 
Igår körde jag en del på motorväg och det gick rätt bra :) Det läskigaste är ju farten, som man måste vänja sig vid. Vi övade också vänstersväng på större väg och en del på att backa runt hörn. Jag har känt dom senaste gånger jag kört att det på nåt sätt har släppt, känner mig mycket säkrare nu på att köra :) Jag känner att jag behärskar bilen bra och kan vara mer observant på omgivningen. Det är kul :D
 
 

På tiden

Idag blev det äntligen en dejt med Christian, det var inte igår! Vi åt lunch ihop och gick runt på stan. Dani (som vi jobbat med på Eniro) dök också upp och då gjorde vi honom sällskap på en fika. Solen har faktiskt varit framme en del idag så jag passade på att få lite av den på mig :)
 
Jag tänkte om lite angående lägenheten jag tittade på igår och la faktiskt ett bud idag. Jag var lite skeptisk igår, tyckte att det var lite småsaker att fixa med den och att utgångspriset p.g.a. det var för högt så jag förklarade det för mäklaren. Det visade sig att fler hade resonerat så men jag la 95 000 under utgångspriset för det tycker jag den är värd :) Huset den ligger i verkar populärt så tror jag kan tjäna på den också i framtiden.
 
Nu väntar jag på Almir, dags för motorvägskörning :)
 
 
Min fina vän :)
 
 

Tisdag

Blir lätt turer på stan och shopping när vädret inte levererar :P Kom precis hem från en sväng med Almir och Mirela. Jag och Almir var och tittade på en lägenhet först men den föll mig inte helt i smaken. Angående den andra lägenheten så är det fortfarande bara jag som lagt bud men han vägrar gå under utgångspris. Jag höjde till och med mitt bud med 10 tkr, 25 tkr under utgångspriset men han går inte med på det. Då får han skylla sig själv :P Han har dessutom flyttat redan så han förlorar ju varje månad på att betala avgiften. Lägenheten är uppenbarligen inte värd mer än vad jag lägger. Jag släpper det där nu och tittar vidare, ingen brådska för mig ju :)
 
Sitter i soffan nu med en kopp te, vaknade imorse med jätteont i halsen :(
 
 
Inte ofta jag hittar saker på rea men
den här fyndade jag på Sisters idag.
70% rabatt, från 399 kr till 120 kr :D
 

Andra semesterveckan har börjat

Regna så här mycket på min semester? Dålig stil. Men jag njuter ändå av att vara ledig :) Det blir mycket tid till övningskörning vilket är bra. Idag har jag varit på stan också och köpt träningsskor (Reeboks EasyTone, 500 kr på rea :)) och en träningsjacka (som tål regn). Har tänkt att gå ut och gå oftare.
 
 
Almir hittade en jacka igår men det tog lång tid innnan vi bestämde
oss för att den inte var för liten :P Den är skitcool och var nedsatt
från 1500 kr till 450 kr  så till slut sa jag till Almir att jag skulle köpa
den till honom. Samma pris som en körlektion ungefär
motiverade jag med :D Så han fick jackan och får se till att inte
bli bredare om axlarna
;)
 
 
 
Bordsslipning roade vi oss tjejer med igår. Men när drygt
halva bordet var gjort började slipen ryka och lukta
så vi la ner det där :P
 
 
Resten av dagen kommer nog se ut så här ;)
 
 
 

Dublin 19-22 juni

Har umgåtts med Almir hela dagen (övningskört bland annat) men nu är jag hemma och kan lägga upp bilder från Dublinresan :)
 
 
Fint hotellrum för tre, väldigt centralt :)
 
Jag är redo att utforska Dublins uteliv
 
Irländska trubadurer fanns det gott om
 
Två fashionabla turister ;)
 
En tur runt Trinity College
 
Denna dag sken solen, dock den enda
 
Kaffe från Starbucks och turistboken i högsta hugg
 
Vackra damer i vacker park
 
St Patrick's Cathedral
 
Insidan
 
Vi tog en guidad tur på Jamesons Destillery
 
Nöjd och glad pappa
 
Vi såg en dansshow på hotellet
 
Det regnade en hel del - då blev det shopping ;)
 
Många affärer på Henrys gata :)
 
Mest åt vi och drack ;)
 
Tack mamma och pappa för en jättetrevlig resa ♥
 
 
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst

..sa nån vis man eller kvinna någon gång :) Har haft en jätteskön vecka men bilder och resumé får ni vänta på för kvällen ska jag spendera med min Almir ;)

Bilder

Tyvär tog batteriet på kameran slut efter utspringet :P Men många andra som tog kort så dom kanske dyker upp senare.

I väntan på att gå upp till skolan

 

Myyycket folk

 

I folkmassan: Till höger om mig kusin Mercim, Almirs pappa och Mirela

 

Fina studenter. Medin står där, killen som pekar ;)

 

 

Medin och hans söta tjej :)

 

;)

 

 

Almirs pappa (som jag träffade för första gången)
med sina "svärdöttrar" :P

Jenny, Mirela, Sandra, Medin, Lovisa.
Och Anel.

 

Almir tog de flesta bilderna med min kamera
men här är han med längst till höger :)

 

Jag, kusin Dzevad och Jenny

 


Grattis till Medin, en duktig kille som det kommer gå så bra för :)



Student 2012

Vilken fantastisk dag det blev igår (om vi bortser från att Sverige åkte ur EM, och det gör vi)! Solen sken på studenterna och alla gäster kunde sitta ute och äta mat i mängder, grillat! ;) Vi var cirka 20 stycken, många stannade hela eftermiddagen och kvällen medan några kom förbi en liten stund.

Kameran glömde jag kvar hos Almir (som ligger i min säng och sussar sött just nu) så bilder kommer senare :)


Jag bytte om på toan på jobbet och åkte och firade studenten :)


Jobbet

Idag på jobbet kom Annica som höll i utbildningen i Sollentuna för drygt en månad sen ner till oss och hade lite uppföljning av utbildningen. Kollegor från Jönköping gjorde oss sällskap också. Vi åt god lunch tillsammans med dom på Fiskmagasinet :) Jättegod fisksoppa tog jag! Jag hade samtal med min chef och en av våra specialister sen också, som har granskat några av mina ärenden. Hon har inte bara granskat mig, utan alla alltså :P Med enskilt samtal sen med var och en utifrån granskningen. Gick jättebra och chefen sa att hon var jättestolt över mig :) Kul att få lite feedback så man vet att man gör "rätt".

Sista dagen imorgon innan semestern, känns mycket bra :)

Landat

Finns det nåt bättre än att sjunka ner i soffan efter en lång dag? :) Snart semester (4 veckor!!) så är en del att göra på jobbet, "rensa undan" så mycket som möjligt. Men om exakt en vecka är jag i Dublin med mammi och pappi :D Ska bli kul med en liten resa. Inte så mycket annat inplanerat på semestern än så länge, tar det som det kommer :)  Startar iaf semestern med Medins studentfirande på fredag, de springer ut klockan 16.

Angående lägenheten är det två nya visningar imorgon och på torsdag så efter det vet jag mer och kan ta ställning till hur jag ska göra om någon mer lägger bud eller hur det ser ut. Ser ingen anledning än så länge att som ensam budgivare höja mitt bud, om inte jag och säljaren kan komma överrens om nåt vill säga.


Helg

Jag och Almir tog en cykeltur till Ingelsta shopping idag för att bland hälsa på Helén och Mojje som skulle stå och grilla utanför Elgigantens nya butik där, men ingen Helén och Mojje syntes till (dom ska visst stå där imorgon istället fick jag reda på sen) och ingen grillad mat blev det då dom bara serverade fläskkött men vi tog lite dricka och var inne en snabbis i butiken iaf :) Sen vidare till lite andra affärer men blev ingen shopping idag. När vi skulle cykla hem sen så ösregnade det, vi var hel dyngsura när vi kom hem.

Jag lånade lite kläder av Almir och när solen lyste igen så åkte vi till Fräcka Fröken och fikade, jag och sex killar :P Regnet hittade dock tillbaka efter en stund (konstigt väder) så vi åkte hem och tittade på fotboll, matchen mellan Holland och Danmark där Danmark skrällde och vann :)

I torsdags la jag ett bud på lägenheten. Var ingen som hade lagt så jag tog chansen och la mig lite under utgångspriset ;) Mäklaren ringde upp mig igår och meddelade att säljaren inte vill godta budet så fortsättning följer på måndag, då får vi se om säljaren kommer med något motbud eller om någon annan lägger. Det fanns visst två till som var intresserade men som behövde betänktetid.


Svensk sommar på uteservering


Klänning

Självklart Kajsa ska du få en bild på klänningen ;)
Som kommer från Monki, såklart.


Sveriges nationaldag

Idag firar jag nationaldagen med svenska jordgubbar, gott :)

För övrigt idag har jag varit och shoppat en klänning att ha på mig på Medins student nästa fredag och så har jag bakat LCHF-bröd, fröbröd :) Har inte hållt min diet så bra på sistone så nu är de dags att strama åt igen ;) Har inte gått upp nåt i vikt men inte ner heller så nu kör vi!

Brödet blev lite för tunt tycker jag, det stod att det skulle smetas ut ganska tunt
och jag tänkte nog att det kanske skulle bli tjockt då det innehåller bakpulver,
men gott blev det och då vet jag till nästa gång :) Förutom bakpulver innehåller det 3 ägg, 3 dl riven ost, 1 msk majonäs, 2 msk keso och fem dl frön. Jag tog solrosfrön och sesamfrön men man kan ta lite vad man vill :)
Bara blanda allt och sen bre ut det på plåten, grädda i 15 minuter på 225 grader och sen bryta eller skära :)


Efter jobbet

Messade Helén i förmiddags och föreslog en After work ikväll, lite spontant sådär. Man är väl wild and crazy? haha (sen att vi gick hem när alla andra gick ut är en annan sak) Kul att Helén var på! Vi gick hem till henne först då hon behövde duscha bort all matos efter jobbet och så hann vi med några glas rödvin, för att sen bege oss sen till Saliga Munken och äta god mat :)

Hemma i soffan nu och ser fram emot sovmorgon imorgon!

Tack för en trevlig kväll :)


Lägenhetsjakt

Lägenheten igår var inget för mig men var och tittade på en till idag i samma område och den tyckte jag verkligen om :D Malin på jobbet bor dessutom i lägenheten över :P Var hon som tipsade mig om att den skulle komma ut.

Igår kväll var vi på bio och såg Prometheus, mycket bra film.

Rejält utvilad

Hör och häpna, igår kväll somnade jag klockan 19 haha Vaknade till vid 2 på natten, låg vaken nån timme och då dök Almir upp från krogen. Jag hade dessutom världens slappardag igår, låg och tittade på seier hela dagen ;) Somnade som sagt om vid 3 i natt och sov till 9.30 idag :P Antar att jag behövde lite extra sömn.

Idag ska vi på lägenhetsvisning och titta på denna :)

Så här gick det till

Så skönt att ha gjort halkan. Ett steg närmare körkortet :) Hade tänkt att cykla dit imorse men när jag vaknade så öste regnet ner så blev buss. Dock hade jag missat att Almir ringde mig 6.30 för att fråga om jag ville ha skjuts :P Han kom och hämtade mig sen i alla fall så bjöd jag på lunch på stan innan jag gick till jobbet :)

Halkan tog cirka 3 timmar. Först hade vi lite teori och genomgång och sen blev vi uppdelade i grupper som fick köra tillsammans. Jag och två andra tjejer åkte tillsammans, och så en lärare då. Alla (vi var 13 st) utom jag kom dit med sin trafikskola. Bilen var utrustad med stödhjul som läraren ställde in på olika sätt via nån fjärrkontroll för att få halkkänslan. Fattar inte riktigt hur det funkade men var i alla fall dom här stödhjulen som skapade "halkan" ;)

Först fick vi köra framhjulsdrivet i en kurva. Vi fick välja hastighet och sen andra och tredje varvet öka farten i kurvan. I rundan ingick också att köra i 70 km/h på en raksträcka och sen tvärbromsa. Sen var det dags för lite teori igen innan vi provade bakhjulsdrivet. Vi fick köra 50 i en kurva första varvet och sen minska till 40. Vi fick också köra i 70 och bromsa precis framför ett hinder och styra runt det. Det hela avslutades med en kort film om krock i olika hastigheter.

Det största wakeup-callet jag fick var att så liten hastighetsökning påverkar huruvida du fortfarande kan ha kontroll över bilen eller inte. När vi till exempel körde bakhjulsdrivet i 50 km/h i en kurva så snurrade bilen flera varv medan vi i 40 km/h klarade kurvan relativt bra. Likadant med framhjulsdrivet, bilen snurrade inte på samma sätt som vid bakhjulsdrivet, men genom en ökning från 50 till 55 hade man bra mycket mindre kontroll över bilen och svårt att hålla sig kvar i sitt körfält efter kurvan.

RSS 2.0