Skitdag

Började känna igår att jag hade ont i magen och var illamående, troligtvis efter att ha ätit ipren varje dag sen i tisdags. Somnade på soffan efter bion och vaknade sen och spydde. Hade ont i magen och mådde illa hela natten så stannade hemma från jobbet. Värken i tanden har ju inte heller försvunnit och inte vågat ta nån mer värktablett. Alvedon är skonsammare mot magen men hjälper tyvärr inte. Ringde tandläkaren imorse och fick en tid så var där klockan 13. De gjorde rent och stoppade ner en liten tuss med bedövningssalva där tanden har suttit. Måste dit på onsdag och ta bort den för jag får inte pilla där själv :P

Mår lite bättre nu i alla fall, magvärken och illamåendet är borta och bara lite ont i munnen. Har fått i mig mat också. Dock jäkligt trött.

Romantisk biokväll väntar ;)


Lördag

Har fortfarande ont i truten, vilket är lite störande, men får gå på värktabletter ett tag till helt enkelt.

Blev en lugn fredagkväll igår hemma hos Almir och idag har vi varit och ätit lunch på stan och letat jeans till honom. Han har inte riktigt tålamod att shoppa, även om det var hans idé då han behöver ett par nya jeans säger han. Det blev därmed inget jeansköp :P Kört bil har jag gjort idag också. Almirs lillebror Medin tog sitt körkort igår :D Han var såklart jätteglad. Han fick 500 kronor av mig för att gå ut och fira ;) Man är ju inte så rik när man går på gymnasiet.

Nu har mysbyxorna åkt på och jag ska göra lchf-chokladbollar att ha till kvällen :) Har letat på många ställen efter vaniljpulver men inte hittat så köpte vaniljstänger istället.


Tack för tipset Helén


You are my sunshine

En lunchdejt idag med min fina pojkvän piggade upp denna gråa, regniga torsdag :) Och strömavbrott när jag satt på jobbet var ju också lite spännande :P Som tur var kom strömmen tillbaka ganska snabbt och jag kunde göra klart det jag tänkt och sen gå hem.

Var hemma en snabbis och sen var det dags för spinning. Jag har legat lite på latsidan dom senaste veckorna, bara blivit nåt pass i veckan så får ta och skärpa mig :) Nu ska det bli skönt med en dusch och så middag på det!

Säg aaahh

Var inte på jobbet förrän 8:30 idag. Var trött imorse för jag vaknade i natt och hade ont efter tandläkarbesöket och blod på kudden och runt munnen, så fräscht :P  Tog enligt rekommendationer en ipren och två alvedon och det hjälpte. Operationen gick bra, det var enklare att få ut tanden än det såg ut sa tandläkaren. Dock var det jäkligt obehagligt. För det första har jag aldrig bedövats och fått en spruta i munnen så bara det var ovant :P Sen fick jag ha ett grönt skynke över mig med endast hål för munnen. Och även om jag var bedövad och inte kände smärtan så kände jag hur han skar, borrade, drog osv med världens våld! Och så blodsmak i munnen. Sen skulle det sys också. Jag känner fortfarande att det värker i munnen men det är hanterbart.

På lunchen idag gick jag och Malin till Casall (säljer träningskläder) som hade lagerrensning. Jag fick tag på ett mörkblått träningslinne och en typ träningsjacka med dragkedja som man bara kan dra på sig över linnet när man ska till träningen eller ha om man ska ut och promenera :) Alla linnen kostade 100 kronor och jackan betalade jag 150 kr för.


Kvällsgott

Ostbitar, sötmandlar och en kopp nytt favorit-te, masala chai :)


Äntligen måndag! ;)

Jo jag håller med er, dags att jag uppdaterar ;) Helgen har innehållit jobb, shopping, alcatraz-tittande (så bra serie!) och lite bilkörning.

Var på jobbet 7.15 i lördags och jobbade till 12.45. Efter jobbet gick jag och Malin på stan, Malin hittade en del medan jag inte hittade nånting, var inte riktigt på shoppinghumör. Men det tog jag igen igår haha då jag shoppade jeans, tröja, linne och underkläder på H&M. Helt gratis ;) Eftermiddagen och kvällen spenderade jag med Almir ♥

Fick reda på idag att jag ska till Stockholm på utbildning i jobbet onsdag, torsdag 9-10 maj. Så då passade jag såklart på att ta ledigt på fredagen där så jag kan stanna kvar över helgen och träffa familjen :D Det är jag och två damer som började ungefär samtidigt som mig som ska på utbildning med cirka 20 stycken nyanställda från kontoret i Sollentuna.


Tänk på mig imorgon 15.30 när jag ska till
tandläkaren och dra ut en visdomstand :/


Stamkund

Igår fick jag en trevlig överraskning från H&M, guldbonus på 1000 kr haha Den har jag förtjänat ;) Orkade inte shoppa efter jobbet idag men kanske tar en titt åtminstone imorgon :)

Har inhandlat pulverkaffe att ta med till jobbet imorgon bitti, något jag missade förra gången jag jobbade övertid :P Vi har inga kaffemaskiner på jobbet utan stora special bryggare typ och en "mat-tant" som sköter dom, köket och städningen på jobbet. Och på lördagar är hon såklart inte där så så då får man fixa eget. Tungt utan kaffe kl 7 en lördagmorgon så det misstaget gör jag inte om ;)

Kvällen ska av förklarliga skäl spenderas i soffan och sen i säng tidigt.

Kvällssällskap

Ikväll har Christian varit här och umgåtts, alltid lika trevligt :) Trött nu efter en lång dag med utbildning på jobbet. Hela veckan har gått ganska segt tycker jag (för omväxlings skull) och så har jag dessutom anmält mig till att jobba övertid på lördag så blir en extra lång vecka. Men det känns ok ändå, har sällskap av Malin som också ska jobba på lördag :)

Jag och Christian gjorde goda ostchips med dipp till :)


Vägning

Efter en vecka med LCHF: -1,2 kilo :) Nästa gång jag uppdaterar angående vikten blir när det har gått en månad :)

Krock

Skulle haft körlektion i morse till klockan 9 men så kom jag på under helgen att jag skulle ha utbildning idag på jobbet från 8:30. Jag fick helt enkelt göra en fuling och sjukanmäla mig, till trafikskolan alltså :P Min körskollärare hann dock ringa mig först då jag försökt ringa till receptionen men ingen svarade, så ska ringa tillbaka vid tillfälle (när jag är frisk igen ;)) och hoppas att jag får boka om lektionen.

Blev inget party i lördags. Mådde lite bättre framåt kvällen så tänkte att jag iaf kunde möta upp gänget ute. Jag bytte om och drack några glas vin (lchf-vänliga ;)) för att göra mig redo och.... DÄCKADE.. haha Så blev varken fest eller utgång men jag misströstar inte :)

Almir och jag hade en mysig dag igår med hämtmat, (jag var duktig och tog en kebabsallad trots att jag var såå sugen på pizza) film, promenad och så lite övningskörning på kvällen.

Nej, nu loggar jag ut och promenerar hemåt!

Ingen snö här inte

Det har visst kommit massa snö i Stockholm men det har vi sluppit här, strålande sol idag :) Jag har varit en sväng på stan samt exprimenterat lite i köket. Jag gjorde Oopsies :) Gick in på Ica förut för att köpa bakplåtspapper men kom ut med massa andra saker och inget bakplåtspapper så mina oopsies fastnade tyvärr på plåten trots att jag smorde den :( Men smaken var det inget fel på :D Bättre lycka nästa gång. Har köpt Sukrin också på hälsokostaffären så jag även kan baka lite annat vid tillfälle :)

Ikväll är det fest hos Madde men har inte bestämt än om jag ska gå, har haft lite småont i huvudet hela dagen. Ska klura på saken.

Så här ska Oopsies se ut egentligen.
Innehåller bara ägg (separerade) och philadelphiaost :)


Update

Hemma tidigt idag då jag tog min friskvårdstimme och ska på spinning klockan 17.

Körlektionen igår gick bra och imorgon bitti 7:40 är det dags för nästa :) Han gick igenom mycket grunder igår. Jag har ju kört en del men kan vara bra att veta vad DOM lägger störst vikt vid och sen att han måste få se hur mycket jag kan. Var rejält taggad efter igår så när jag hade varit hos Almir på kvällen övningskörde jag hem till mig :)

LCHF:andet går över förväntan. Jag trodde det skulle bli riktigt jobbigt och att jag skulle ha svårast att vara utan bröd men jag saknar det inte alls :) Inne på dag 4 nu och har kört strikt. Det bästa är att jag känner mig mätt hela tiden och inte blir sugen på sötsaker :) Dessutom kan jag äta mycket goda saker ändå, ska ta lite hallon med grädde efter träningen tänkte jag ;)

Tillbaka till vardagen

Efter jobbet gick jag tvärs över gatan till trafikskolan och bokade lektioner :) 3 stycken dubbellektioner har jag bokat till imorgon efter jobbet, fredag morgon och måndag morgon.

Mätt efter kvällens middag som bestod av fetaostbiffar och blomkålsmos :)

LCHF

Idag börjar jag min diet. Jag har kommit igång bra med träningen men inget händer med vikten :( Så nu tänkte jag ge detta med LCHF ett försök :) Jag har rensat ur skåp, kyl och frys och sagt till Almir att vi ska åka och storhandla idag. På inköpslistan står många saker men bland annat kött, fisk, ägg, grädde, ostar, nötter, broccoli, blomkål osv osv Jag skulle gärna gå ner 10 kilo men bara det går neråt är jag nöjd.

Kylen är ganska tom men lyckades få ihop en LCHF-frukost ändå tror jag :P

 

Mat ser sällan gott ut på bild :P
fetaost, oliver och ostskivor med smör på.

 

Turkisk yoghurt med bär. En kopp te till också.

 

Polarn diggar också dieten.
Oliver var en favorit ;)


Påskhelgen

Hemkomna från en lugn och härlig påskhelg i Filipstad :) Vi har promenerat, ätit, sovit, umgåtts, övningskört. På vägen till Filipstad stannade vi till i Nykroppa där Almir har bott. Det var så kul att se honom återuppleva gamla minnen. Han visade var deras lägenhet låg, var dom fiskade och badade, var dom lekte, var deras skola låg osv. Han uppskattade väldigt mycket att åka dit.



Nykroppa

Här låg flyktingförläggningen där Almir och hans familj bodde.
Bara skog där nu.

 

 

Fritidsgård, på tiden det begav sig


Filipstad

Söta farmor

 

Lilla farfar och jag

 

På promenad ner mot stan.
Det ser skönt ut men det blåste iiiskallt

 


Då var det betydligt skönare där det var lä

 

Obligatoriska plåtningen med Nils Ferlin ;)

 

Almir var mycket nöjd med besöket :)

 


Det finns många gamla bilder att hitta hos farmor och farfar

Här är en nyfödd Camilla med en ung mamma och pappa :)


Skärtorsdag

Fantastiskt skönt att sluta klockan 12 idag! Många på jobbet var helt lediga men vi var några stycken som jobbade, och en kollega hade tagit på sig att beställa mackor från Sockerbagarna till förmiddagsfikat. Jag åt en god "grovruta" med kyckling och curryröra, mums :)

Efter jobbet blev det en sväng på stan, lite klädshopping och annat smått och gott. Imorgon åker jag och Almir  till farmor och farfar, ser fram emot det massor!


Och grattis till min fina mormor som blir 81 år (vilket man inte kan tro) idag!


Mormor med barnbarnsbarn, min kusins barn Katja :)


Typisk tisdag

Vad rolig man är ibland när man resonerar med sig själv i huvudet, tror jag hann tänka "jag ska gå och träna", "jag struntar i att träna" ungefär tio gånger fram och tillbaka innan jag till slut tog mig i kragen och valde att gå på spinningen ;) Har känt mig lite hängig idag, mycket därför jag inte kände för att motionera, men jag hoppas att det bara är trötthet. Kanske är det för att det är tisdag helt enkelt :)

Påsken närmar sig, slutar klockan 12 på torsdag, och sen hela fyra lediga dagar :) mamma och pappa åker till mormor och morfar i Varberg över påsk så blir ingen påsk i Åkersberga i år. Jag har istället bestämt mig för att åka till Filipstad, till farmor och farfar på fredag. Förhoppningsvis följer Almir med också :) Så roligt för när Almir kom till Sverige 1992 så bodde han och hans familj en period i Filipstad, Nykroppa närmare bestämt, som hör till Filipstads kommun. Därför skulle det vara extra kul för honom att åka dit :)

Oj, vad skönt det känns nu att jag gick och tränade. Bara lite middag som fattas :)

Måndag

Ikväll har jag haft besök av Christian :) Vi åt middag och såg Jägarna 2. Jag fick en försenad födelsedagspresent också.....

Smått och gott från Lush :D


RSS 2.0