Ett break från ekorrhjulet

Torsdagkväll och det betyder att det imorgon redan är fredag igen :D Och det betyder inte bara helg för mig utan även semester i en vecka!! Tanken var ju att jag, Tobbe, Andreas, Isabell och Henry skulle åka iväg på en resa men eftersom Henry har haft en hel del problem med magen stackaren och genomgår en utredning så vågar vi inte boka någon resa nu. Jag håller istället på att bearbeta Almir lite om att åka på en weekend ;) Venedig måndag morgon till onsdag kväll står högt på listan just nu. Ett besök i Stockholm blir det iaf garanterat :)

Imorgon är det födelsedagsfest för Almirs lillebror Anel som fyllde 29 år igår.


Verkar vara en underbart vacker stad


am I a moron?

Inget direkt nytt under solen här förutom att jag mår bättre :) Kände stor skillnad med förkylningen när jag vaknade imorse, på tiden! Dock väldigt trött så blir tidigt i säng ikväll.

Hade PM-samtal på jobbet idag, ett typ av utvecklingssamtal kan man säga. Jag fick skapa ett PM utifrån en frågemall med mina mål och värderingar som sedan kommer att följas upp per halvår och helår. Jag och min chef gick igenom PM:et, sen fick jag "renskriva" det och så skrev vi under båda två. Skönt med några timmar paus från telefonen ;)

Nu SKA jag klara The moron test!

The bag

(kommer alltid en nyfiken katt med)


Söndagen

I natt dök Almir upp hos mig något rund under fötterna ;) Han slängde sig i sängen direkt med jackan på. Jag lyckades dock få honom att ta av sig kläderna och dricka ett glas juice. Det blev pizza till frukost/lunch idag och sen en tur på stan. Jag fick precis som Kajsa tag på en portföljliknande väska :) Almir hittade en fin plånbok till sin kusin så efter det tog vi spårvagnen hem till honom och drack turkiskt kaffe.

Har städat och duschat, imorgon är det back to work!

 

"Man blandar det mycket finmalda kaffet, socker och vatten i en kopparpanna,
rör om medan det kokar upp och serverar blandningen i en (liten) kopp.
Man måste vänta lite tills kaffesumpen har satt sig
"

Gott :)



Helg

Lördagkväll och jag sitter med en stor påse godis och bläddrar mellan alla mina nya tv-kanaler :) Fått gratis digital-tv från Comhem i två månader. Just nu går filmen Killers med Katerine Heigl och Ashton kutcher på Canal+Action :)

Spenderade natten och hela dagen hemma hos Almir men ikväll blir det jag och katterna som myser :) Kan tyvärr inte säga att jag är helt frisk än men nån gång måste det ju gå över.




Status quo

Börjar bli lite smått uttråkad av att vara hemma nu. Kanske ett tecken på att jag är på väg att bli frisk? Är dock inte helt bra än, seg förkylning det här. Tur för mig att Almir inte har jobbat den här veckan (han jobbar dock imorgon) så jag har fått lite sällskap :) Just nu är han iväg och tittar på en bil åt mig.

Onsdag

Är hemma från jobbet idag med då förkylningen inte vill ge med sig. Ingen feber men fortfarande ont i halsen, hosta och täppt näsa. Behöver läkarintyg från idag så har fått en tid på vårdcentralen 10:30. Kan vara bra att kolla också om det bara är ett virus eller om jag behöver penicillin.



Uppdatering
: Blev sjukskriven resten av veckan. Det är dock "bara" ett virus så vila är den enda medicinen. "Svalg rött, svettig" stod det bland annat på intyget från läkaren. Haha fräscht att benämnas svettig :P
Varit vaken sen 8 imorse så ska lägga mig och sova lite till snart.

Helgen

Kände mig i stort sett frisk när jag åkte ner till Göteborg i fredags, lite snuvig bara. Men vad hände på lördagen? Jag vaknade upp med förkylningen from hell! Jätteont i halsen och rinnande näsa. Trodde att jag hade smittat Almir som också varit förkyld men misstänker att vi inte hade samma grej men att jag nu fått hans skit :( Jag var äntligen nere i Göteborg hos bästa Kajsa och Kalle så det var bara att försöka göra det bästa av situationen.

Blev lite försenad i fredags då vi fick åka på jakt efter busschauffören :) I Jönköping skulle en annan chaufför ta över men han hade fått punka på sin buss en bit därifrån och lyckades inte hitta till station. Så efter en ganska lång tids väntan fick vi åka och hämta honom. Det resulterade i 45 minuters försening. Väl framme mötte Kajsa mig och vi åkte hem till Kalle. Där blev det myskväll med mat från pizzerian och diverse program på tv.

Lördagens fest var mycket rolig med trevliga gäster. Till cirka 23:30 orkade jag hålla igång (fake it til you make it typ) sen bytte jag om till myskläder och la mig i Kajsas och Kalles säng med feber :( Sitta i över fyra timmar på en buss när man är sjuk är inte så kul men var skönt att komma hem igår. Det är aldrig kul att må dåligt när man är hemma hos någon annan, är man sjuk vill man vara i sitt eget hem.

För en gång skull tog jag massa bilder :D



Jag och Kajsa provade lösögonfransar för första gången :)
Tycker jag lyckades ganska bra med att inte SE sjuk ut åtminstone

 

Den snygga värdinnan!

 

Och stilige värden

 

Många trevliga gäster som sagt.
Här har vi Kalle med Kajsas kollega Gustav

 

Petter och Carmen, naaaw

 

Kajsas vän Maria med sin man Jimmy

 

Kajsas vänner Amelie och Camilla :P

 

Kajsa var riktigt party!

 

 

 

Av förklarliga skäl var jag inte lika på G på dansgolvet
men glad ändå ;)

 

Tack till Kajsa och Kalle för en härlig fest!



Ner till götet

Jag trotsar förkylningen och reser till Göteborg idag :D Det blir buss ner då jag sparar minst 1000 kronor på att åka buss ner och hem jämfört med om jag skulle ta tåget. Something aint right. Åker ensam då Almir ligger hemma med världens förkylning :(

13.10 går bussen och jag är då framme cirka halv sex.



Together again haha :D


Till slut bröt det ut

Vaknade med feber imorse :( Legat hemma och sovit hela dagen. Nu hoppas jag det här går över till på fredag så att jag kan åka till Göteborg!!

Träning nästa

Idag ringde de till Almir från kommunens vikariebank för lärare och han ska jobba imorgon och resten av veckan i en 4.e klass :) Han hade ju ett vikariat hela förra terminen i en 4.e klass men deras ordinarie lärare kom tillbaka strax innan sommaren. Sen fick Almir veta nu efter sommaren att kommunen behövde en uppdaterad kopia på utdrag ur belastningsregistret, söker man jobb inom skolan är det tydligen bara giltigt i ett år. Hur som helst fick han sina papper från polisen förra veckan och skickade in dom och idag ringde dom från kommunen :) 

Min dag har inte varit speciellt märkvärdig. Nu ska jag iväg och träna!

Sömnbrist

Somna 1:30 när man ska upp och jobba 6:30 är inte att rekommendera. Har varit så himla trött idag och hjärnan har inte fungerat riktigt som den ska. Jag behöver minst 7 timmars sömn, gärna 8, för att vara på topp vilket jag ska se till att få i natt istället :) Var hos Almir igår kväll och vi såg på ett program om 11 september och sen en film och jag tyckte det var så tråkigt att behöva gå och lägga mig :P Helgen är ju så kort! Så jag får helt enkelt skylla mig själv att jag var så trött idag.

Var och åt med "Anna" efter jobbet och efter det var vi en stund hemma hos mig. Jag sköt på träningen till imorgon (anledning se ovan).

Tog precis ett varmt och skönt bad och ska bara dricka en kopp te innan det är dags att gå och lägga mig i rena lakan och få min skönhetssömn :)

Det tar sig

Har idag genomfört handledarutbildningen så nu är det bara att vänta på att alla papper ska bli klara innan jag får börja köra :) Almir kom och hämtade mig efter kursen, ett stopp på McD blev det och sen hem till honom. Senare på eftermiddagen slumrade vi till en stund, skönt! Framåt kvällen dök Almirs kompis upp så vi umgicks lite med honom och nyss fick jag skjuts hem. De skulle vidare till Almirs kusiner för grabbkväll och jag ska ta det lugnt och se en film tror jag :)


Bästa vännen

Blev så glad när Kajsa ringde mig ikväll :) Inte så ofta vi hörs på telefon. Vi är eniga om att man inte är så pigg på att prata i telefon på kvällen efter jobbet med tanke på att man pratar med kunderna hela dagarna. Eventuellt åker jag och Almir till Göteborg nästa helg för att gå på Kajsa och Kalles inflyttning/födelsedagsfest :D Jag har tagit en flexdag nästa fredag så vi funderar på att åka och hälsa på Mirela i Uddevalla på fredagen och sen åka vidare till Göteborg på lördagen.

Fredag imorgon - så skönt!

Söta bilar

Sitter mätt och nöjd i soffan och tittar på tv. Det har inte blivit värre med halsen men jag är lite trött så ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll.

Almir var i Örebro idag och tittade på bil åt mig men det blev inget köp. Jag har verkligen noll koll på bilar, "den var söt" säger jag när Almir visar en tänkbar bil på blocket :P Med andra ord har jag överlåtit bilköpet helt till Almir då han är väldigt duktig på det där med bilar. Jag har satt en maxgräns på 10 000 kronor men om Almir hittar en dyrare bil som är värd pengarna så köper vi den tillsammans. På lördag 10-14 ska jag gå handledarutbildningen :)


Den här söta skodan för 15 000 :- mailade Almir om igår
men vi har inte hört nåt. Problemet med bra och billiga bilar
är att dom försvinner så fort

 


Kom hem dyngsur

Mitt team jobbar sent den här veckan (alla dagar utom fredag). Jag börjar därmed en timme senare, 9:30, och slutar 18 istället för 17. Tänkte gå och träna idag men min hals värker så jag vågar inte :( Halva mitt team är lite halvkrassliga för tillfället. Jag håller tummarna att det inte blir värre, att jag orkar gå till jobbet och kanske kan träna i slutet av veckan.

Väntar på Almir nu som kommer hit snart. Idag är det 7 månader sen vi träffades för första gången :)

Lördagen kom och gick

Blev som sagt en tur på stan med Helén igår, fika och shopping :) Jag köpte ett par blå-lila byxor, underkläder och 10 par tubsockor (behöver ha när jag tränar) :D Gick hem och städade sen så nu är det skinande rent här hemma. Även kvällen spenderade jag med Helén, hemma hos henne. Vi drack rödvin och åt jättegod mat! Sen begav vi oss till Pub Wasa för några drinkar och dans :) Jag var där till 2 cirka och Helén stannade nog nån timme längre ;)

Helén chillar efter middagen

 

På Wasa


Sovmorgon

Somnade vid 20 igår kväll och fick order av Almir att jag inte skulle ställa klockan utan sova ut ordentligt. Det resulterade i att jag vaknade vid 22.20 när han dök upp hos mig :) Han hade med sig mat (har verkligen blivit bortskämd med det den här veckan ♥) och så tog vi varsitt glas rött vin. Efter en dusch och ombyte gick vi sen och tog en drink på Grand. Vi satt ute och pratade och hade det mysigt i en timme ungefär för klockan 1 stängde dom. Då gick vi hem och drack te och åt mackor innan vi gick och la oss :) Idag är Almirs pappa här på besök från Malmö och jag ska möta Helén på stan för fika och eventuellt lite shopping.

Min omtänksamma pojkvän


Hallå huset

Alldeles alldeles uuuuunderbart med helg :D Inte nåt planerat för helgen direkt och det känns skönt. Nöjd med veckan; den har gått fort, jag har tränat två gånger, skickat in mina papper för körkortstillstånd och Almir har anmält mig till handledarutbildningen (nästa lördag). Det är nya regler nu som innebär att personen som ska vara handledare inte behöver gå med varje person han eller hon ska övningsköra med så jag kommer att gå den själv.

Idag åt jag och Ann på jobbet Kinabuffé till lunch :) Mycket god mat har dom på Ming Palace. Dock hängde matkoman över oss resten av eftermiddagen sen.

Inga planer för kvällen än förutom att jag ska resa mig från soffan nu och ta mig en liten lur :) Får se vad som händer efter det.

RSS 2.0