Voodoo-dockan

Min voodoo-docka kom idag: Lotus Blade :)

Lotus Blade hjälper dig att bli stark oberoende och självsäker. Hon är en orädd krigare som slåss för frihet och värdighet. Hon avskyr tanken på att vara passiv eller beroende av män. Lotus Blade motsätter sig all sorts meningslöst våld men hon slår tillbaka med full kraft mot alla former av övergrepp. Hennes intelligens är hennes främsta vapen. Hon är född ledare och en kreativ problemlösare.

www.voodolls.se

Värderingar

Föreläsningen va rolig. Först fick vi se en svartvit film ,12 angry men , som handlade om en jury som skulle fria eller fälla en 18-årig pojke som påstods ha mördat sin pappa. 11 av 12 trodde han var skyldig men eftersom alla måste enas om beslutet började man gräva djupare i fallet och många intressanta diskussioner drogs igång.

Efter det blev vi indelade i grupper där vi fick en lista på påhittade personer och lite kort fakta om dem. Vi skulle låtsas att de råkat ut för en olycka i en grotta och vår uppgift var att bestämma i vilken ordning vi skulle rädda dem :) Också intressant och kul att göra.

Tisdag

Precis varit på redaktionsråd för Info-tv. Kommunens lokala nyhetsprogram bland andra. I eftermiddag är det en föreläsning för nyanställda om "värderingar och socialt arbete" som jag ska gå på. Skönt att inte bara sitta på kontoret.

Snart lunch! Det blir mina hemmagjorda köttbullar med babymorötter och gräddfil :)

När kommer min voodoo-docka?

Shaken not stirred

Det märks att jag inte drack alkohol i helgen för jag är sugen ;) En drink skulle inte vara fel nu. Eller jo, kanske. Det är ju  snart läggdags. Vi pratade drinkar och sprit på jobbet idag. Vi ska ju faktiskt fira två av våra kollegor, den 16 oktober, som fyllt 60 respektive 65 år. Vi ska ha vinprovning på kontoret efter jobbet och Goce (läs Gotze) ska spela gitarr och sjunga. Då ska väl jag kanske stå för dansandet på bordet? ;) Alla provar vin och spottar ut men inte jag haha Typiskt ;)

Nej nu ska jag se vilka som går vidare i idol.


Polarn showar



Då var det måndag igen

Nu är det bråttom tydligen. Johan vill att jag ska hämta dom möbler jag vill ha. Men hur? Och var ska jag ha dom? Inte hans problem tycker han. Suck, orkar inte. Jag är trött, sjuk och har massor att göra på jobbet. Därför sitter jag och bloggar på arbetstid ;)

Helgen då: Kom fram sent i fredags. Kvällen tillbringades framför tvn. Jonathan sov när jag kom. Var rädd att han skulle bli rädd av att se en främmande människa på morgonen men det gick bra tycker jag. Jag hade ju köpt bamse till honom :)

Lördag blev Daniel inkallad att döma fotboll så jag tog med Jonathan till världens bästa Kajsa och Kalle. Vi åt köttbullar och makaroner, lekte i lekparken och hade det mysigt. Världens snällaste, duktigaste och gladaste unge :) Sen åkte vi till Liseberg och mötte upp Daniel. Blev middag på ett panpizzaställe, lite spel, shopping av mjukisdjur och godis och sånt som man gör. Kvällen avslutades i tv-soffan.

Söndag, en vanlig söndag helt enkelt. Efter frukosten somnade jag en stund i soffan till Iron man :P Sen gick vi och handlade mat och tittade på film (wild hogs), åt pizza och tog det lugnt. Jag var hemma vid 21.30 igår. Då blev katterna glada!

När jag vaknade i morse kändes det ungefär som efter en helg av konstant supande ;) Nu vill jag bara hem och sova!

Helgen i bilder

En redogörelse för helgens äventyr i text kommer imorgon. Håll till godo med bilder så länge :)



Jonathan och Daniel. Galen pappa spelar tv-spel ;)


Jag och Kajsa var bl.a. med Jonathan i parken när Daniel dömde fotboll


Kajsa ger fart


Kajsa vill ha fart ;)


Lite kladd efter maten, då får man låna Kajsas t-shirt :)


Trött pappa på Liseberg


Ännu tröttare son

Alla heter Glenn i Göteborg

Gick till jobbet idag pga mötet jag skulle hålla i på morgonen. Med ipren, halstabletter och vatten ska jag nog överleva resten av dagen också. Sen är det bara att däcka på bussen till Göteborg. Förhoppningsvis vaknar jag efter 5 timmar och är frisk ;) Har lyckats få med min handsfree den här gången så jag kan lyssna på musik, vilket jag inte lyckades med förra veckan. Det var jobbigt.

Trevlig helg!

Torsdag

Helt tjockt i halsen och näsan i morse så gick inte att gå till jobbet. Lite bättre nu men inte alls så bra som jag skulle vilja :P Vill vara frisk i helgen ju!  Och imorgon när jag har möte.

Blir att ligga i sängen hela dagen och titta på tv, läsa, sova och dricka te.

Sjuk

Jag gick hem vid lunch idag för jag kände mig alldeles febrig och ont i kroppen. Inte lika ont i halsen men hosta och snuva istället. Sov fyra timmar när jag kom hem och mår lite bättre faktiskt. Precis druckit varm mjölk med honung, skönt för halsen. Känner att jag måste gå till jobbet imorgon för jag behöver förbereda mig för ett möte på fredagmorgon. Jag ska vara arbetsledare för en liten grupp och känner att jag måste titta lite på exakt vad det är vi ska göra :P

Lön imorgon. Don't we just love it :)


Say cheese

Nu har jag äntligen ett minneskort till min nya kamera :)


Fått lägenhet

Eftersom jag bara får bo i lägenheten jag har nu till sista dec så har jag börjat titta runt på andra lägenheter. Och så vips har jag fått en :) Var och tittade på den idag. 1 dec flyttar jag in. Blir dubbla hyror i en månad men kan vara skönt att ha en månad på sig att flytta in och fixa och greja. Hinna vädra den nuvarande lägenheten på katthår tex :P Det är en 2.a på 49 kvm (på bottenvåningen) med en helt ok hyra. Jättenära jobbet dessutom och nära till stan.

Ibland har man tur.

God kväll

Min förkylning som jag hade på gång för två veckor sen har hunnit i kapp mig. Sjukt ont i halsen har jag. Skit också.

Jag och Johan hade trevligt. Vi var på ett café och åt jättegod sallad med parmaskinka och mozzarella. Sen kaffe efter. Jag tog kaffe mocca - kaffe med choklad och grädde :) Spelet jag köpte hade han såklart :P Men bara att byta ju.

Hemma och myser med katterna nu. Ska nog lägga mig och läsa snart men först gurgla halsen med saltvatten!

Måndag

Var ute på lunchen och köpte present till Johan som fyller 24 imorgon. Vi ska ses efter jobbet och ta en fika. Det blev ett x-boxspel. Inte mitt område riktigt men han kan ju alltid byta.

Mycket rutinarbete på jobbet den här veckan. Vi gör en hemlöshetsundersökning och har fått in ungefär 400 enkäter som jag ska föra in i excel. Har gjort 100 stycken på förmiddagen :) Kan iofs vara skönt att inte behöva tänka så mycket ibland.

För övrigt blir det gbg nästa helg också ;) Man måste ju ha något att se fram emot. Jag ska till Daniel och få träffa hans 2,5-åriga son också. Funderar på att köpa nån liten present till honom så jag blir populär haha Till sonen alltså. Nåt litet mjukdjur kanske passar. Ingen bil eller krigsgubbe eller nåt iaf. Jag vill inte ju inte bidra till könsrollssamhället :P

Helgen

Helgen har varit underbar. Igår gick jag och D ut till samma ställe som i fredags. Innan vi gick ut drack jag lite vin och han öl och så tittade vi klart på offside och sen såg vi barnhemmet.

Det knasigaste som hände igår var nog den 40-åriga bisexuella kvinnan som blev besatt av mig haha Hon tyckte jag var så söt och hade aldrig sett nån sötare. Hon sa det till D också :P Hon ville dansa med mig och krama mig. Så fort D inte var i min närhet så dök hon upp hehe oj oj oj. Hon pratade om att hon skulle skicka kärleksbrev till mig osv.

Idag sov vi alldeles för länge. Så det blev inte så lång tid tillsammans, Men mysigt hade vi :)

Sjuk trött nu så jag och katterna ska sova.

D

I Göteborg

Nu sitter jag hemma hos Kajsa och Kalle. Vi ska snart äta lite lunch. Jag och Kajsa gick en snabbis på stan, fikade och var på systemet bland annat. D är och dömer fotboll. Vi ska äta tacos ikväll och sen gå ut. När jag kom fram igår kväll gick vi till en lokal pub och jag fick träffa en av hans kompisar.  Det blev några öl där som resulterat i huvudvärk :P Åt lite för lite igår. Men lite kaffe, cola och mat fixar det!

Confession

Jag träffar en kille i Göteborg och imorgon ska jag åka dit och hälsa på :) Buss i nästan 5 timmar efter jobbet. Tror dock det kommer vara värt det ;) Om inte annat så för fika med Kajsa! På lördagkväll blir det troligtvis utgång med hans kusin. Om inte så kanske vi följer med Kajsa och Kalle på inflyttningsfest. Fick mess av D idag där han undrade vad jag åt till frukost för han skulle handla :) Lite gulligt.

Tack Helén för att du ska ge katterna mat när jag är borta :)

Nya lyxfällan nu va?

Reflektion

Seminariedagen om frihet från våld i nära relationer var toppen. Så givande. Det väcker verkligen tankar. Det började med en teatermonolog av en kvinna från kvinnojouren i Norrköping som utifrån sina erfarenheter av misshandlade kvinnor hade skrivit en monolog.

Sedan var Unni Drougge där som är författare. Hon var underbar. Gick och köpte hennes bok efteråt Boven i mitt drama kallas kärlek. Hennes ex som misshandlade henne var bokförläggare åt bland annat Guillou och Leif gw Persson. Båda dessa män har i media anklagat Unni för att ljuga om övergreppen.

Var en kvinna från alla kvinnors hus i Stockholm där också som jobbar med barn som utsätts för våld. Också jätteduktig. Till sist pratade en norsk man från "alternativ till våld "om hans arbete som psykolog med män som utövar våld mot kvinnor.  

Jag önskade när jag satt där att alla hade fått chansen att vara med på seminariet!


Kväll

Helt slut nu efter träningen. Blir middag nu och sen idol :)

Imorgon är det seminarium hela dagen om mäns våld mot kvinnor. Flera föreläsare kommer att vara där och på olika sätt diskutera problemet. Ser verkligen fram emot dagen, tror att det kommer vara mycket intressant. Om ni vill läsa lite om det så har jag skrivit kort på norrköpings hemsida ;)

På fredag åker jag till Göteborg på äventyr ;) Berättar mer i ett annat inlägg. Jag ska iaf passa på att träffa Kajsa :D

Onsdag

Jag och Helen hade en trevlig kväll igår. Vi åt lax med potatismos och spenat :) Vitt vin till det. Sen tittade vi på legally blonde. Efter stor beslutsångest gick vi slutligen till en pub och tog varsin drink innan vi gick hem och sov. Det var lite tungt i huvudet i morse ;)

Träning ikväll!

Tv-karriär?

Verksamhetschefen skulle pratat om våld mot kvinnor på socialnämnden om några veckor men han ska på semester så någon kom på den brillianta idén att filma honom och spela upp det på nämnden ;) Lotten att göra intervjun föll på mig! haha Det är inte klart än om det finns möjlighet att göra det (teknisk utrustning, tidsbrist mm) men om det blir av så blir det på fredageftermiddag. Informationskontoret tyckte att vi skulle ha med inslaget på info-tv också, den lokala nyhetssändningen som kommer ut en gång i månaden på webben och på lokal-tv. Spännande grejor. Är nog min röst som kommer vara med bara men det känns illa nog hehe Jag har minst sagt ett varierande jobb.

Middag med Helén ikväll!

Kanske ses vi i helgen


Måndag

Seminarium på förmiddagen om sekretess, handlingar, personuppgiftslagen osv. Rörigt i huvudet nu! Min chef och en kollega var också där så vi gick och åt lunch på en thairestaurang efteråt.

Johan kom med katterna till mig igår. Ska bli skönt att komma hem till dom när jag slutar :) Hoppas dom kommer att trivas i min lilla lägenhet.

Igår

Det var en trevlig kväll igår!


Öl och mat

Humor på hög nivå



Men det dracks inte bara öl, utan lite dyrt vin också

Lillebror

Jag och pappa

Storebror


Öl igen



Favorit i repris

Förra året körde vi tema oktoberfest här :) Dvs öl och massa korvar.  Ikväll är det på't igen! Ska fota massor. Nåt kul lär väl fastna.

Lördag

En lång promenad blev det som resulterade i massa godis till kvällen :) Jag köpte en bok också. Inte riktigt kommit in i the dirt som jag börjat på. Den jag köpte heter svart flicka vit flicka.

Dags för lite lunch nu tror jag.

I Åkersberga

Hos mamma och pappa nu. Sjukt trött idag. Har ätit frukost men skulle gärna krypa ner under täcket igen. Fast lite mer social än så kanske jag ska vara :)  Blir en promenad snart. Ikväll kommer Andreas, Tobbe och ev Frida hit. Andreas var här igår också och åt middag med oss.

Grattis Kalle på 25-årsdagen!

Synd om mig

Läkarbesöket gick bra. Men när jag skulle ta blodprov var det kört. Mina kärl ville inte ställa upp :( Först stack en undersköterska en gång i varje arm, sen kom en sjuksköterska med en specialnål och stack i varje arm men inget blod. Blåmärken där nu. Får gå till vårdcentralen här nån dag så får dom ta. Om dom kan :P

Onsdag

Idag ska jag på läkarbesök i Linköping. Få en ny magdoktor. Blir väl lite prat bara och kanske blodprov.

Gjorde precis en dundermiss här på jobbet. Skulle skicka mail till alla enhetschefer och en av dom fick fel kontors information. Pinsamt! Varje kontor skulle bara få se informationen om sitt eget kontor.

Killen i tvättstugan

Här delar man tydligen två stycken på tvättstugan. Två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp var :) Var en kille där nere när jag kom. Inte alltför kul att skylta med sina ofräscha trosor :P Efter vi sagt hej uppstod en pinsam tystnad så jag påpekade att man ofta tycker att det är så jobbigt att tvätta även om man inte gör så mycket av tvättandet själv. Han höll med men att det berodde på vilken våning man bodde på också. Han ville kanske veta var jag bodde ;) haha

Ikväll börjar nytt program med favoriterna Filip och Fredrik

Ut och åka igen

Nu har jag bokat bussbiljett till Stockholm på fredag. Längtar!

Tvättid kl 20.


Tisdag

Hade tänkt träna idag men vaknade och kände mig förkyld. Helt knockad faktiskt. Får se om jag mår bättre ikväll. Fick in två träningspass förra veckan, vilket känns som ett minimum per vecka.

Möte i morse igen. Så blev en halvtimmes sovmorgon. Mycket att göra på jobbet nu. En massa småsaker står på min "att göra lista" som jag skriver varje dag. En del statistik som ska tas fram. Några studenter som ringde och ville ha. Boka in möten. Jag ska hålla i en arbetsgrupp för en ny modul som jag inte kan någonting om ;) En utmaning minst sagt. Fast största utmaningen var nog att hitta en tid som passade alla. Sen ska jag på möte i Västerås om en vecka så måste förbereda lite för det. Och så lite annat smått och gott :) Ser fram emot att åka till mamma och pappa i helgen och vila upp mig ;)

Kvällsmys

Har kommit hem och bytt om till myskläder. Är speciellt glad över att jag har fått på mig strumpor :) Gått med blöta fötter hela dagen på grund av förmiddagens promenad från utbildningen. Kan inte vara bra. Dricker te och ser that 70's show.

Dagen efter

De enda bilderna jag lyckades ta var bakisbilder. Kanske skapar lite skadeglädje hos mina läsare om inte annat :)


Alex ångrar nog att han drack, det brukar man göra


Jag försöker nog se pigg ut men tycker mest jag ser ut som en galning

Andreas 29 år

Grattis storebror på din dag!

Måndagsjämrande

Måndag, regn, trött och mensvärk ;) Fick som tur var lite sovmorgon idag. Kl 9 (till 12) gick jag moderatorutbildning i kommunens kommunikationssystem så jag gick direkt dit i morse och kunde sova en timme extra. Resten av dagen tillbringas på kontoret.

Festen

Helgen blev väldigt lyckad. Började bra med en öl på centralen tillsammans med Helén som också var i storstaden :) Jag åkte till Alex, vi åt pizza och drack lite. Sen kom folket. Många väldigt trevliga människor, några som jag träffat förut och en del nya. Superkul att Helen kom också :D Vi var länge och festade hos Alex innan vi tog taxi in till stan hela gänget, typ 15 personer. Vi hamnade på Oxcid på stureplan. En del dans och sen tillbaka till sumpan på efterfest hos Alex kompis Micke :P Dock var det inte alltför livat. De flesta däckade. Jag och Alex gick hem till honom vid 6 i morse och sov.

Tog bussen hem 16.45. Har precis ätit lite middag och tänkte kolla på Hitch nu på 3.an.


Lördag

12.45 går min buss till sthlm. Har ätit frukost och ska snart ta en dusch, packa och diska. Synd att det känns så lockande att bara krypa ner under täcket och sova :P

Dagens ungdom

Grannen och hans kompis var här precis. De hade med sig snuff. Snus som man drar in i näsan :P Herregud. Han hade sin katt med sig också, Stigge. Såg exakt ut som Polarn :D

Ska sova nu.

Grannen till vänster (från Täby) och hans kompis

Mamma och pappa:

Jag är pank.

Jag, Marilyn och ett glas rött

Härligt med fredag :) Jag står och lagar mat nu och dricker rödvin. Lugnt ikväll. Laddar för morgondagen då jag åker till Alex i Sundbyberg!


Torsdag

Skulle myst med katterna idag men Johan är hemma och är sjuk så känns inte så smart att åka dit. Blir att mysa själv hehe Ska självklart se idol sen. Nu är det igång igen.

Var på föreläsning idag om barnfattigdom i Sverige. 12 % av alla barn i Sverige lever i familjer som räknas som fattiga. Visst man kan jämföra globalt och hur det var förr, säkert mycket värre men det är i relation till samhället man lever i som man påverkas. Det intressanta med föreläsningen var att man presenterade en studie där man hade intervjuat barn som lever i familjer med knapp ekonomi. 

 Bilder på mig i Heléns blogg från vår middagsdejt i veckan. Klicka här nu så får ni se. För det vill ni såklart ;)


Igår

Jag, Helen (gånger två) och den goda kladdkakan som hon gjorde :D
        

Det här med horoskop

En kollega till mig är väldigt intresserad av astrologi och kan ställa horoskop. Jag blir alltid lika förvånad när jag läser om fiskarna som är mitt stärntecken för det stämmer så bra:


Fast dekad, 1 - 10 mars

Här är Fiskarnas sökande aningen sansat. Deras själ är rastlös, men de kan kontrollera dess behov. De som har solen i denna del av Fiskarna är öppna för världens alla underligheter och törstar efter svar på varje fråga, men de omger sin törst med självdisciplin och tvingar sig till att vara lugna och tålmodiga. Känslorna är klart prioriterade i deras liv men inte obetänkta impulsgivare till deras handlingar. De här Fiskarna grunnar över tillvaron, mer med intuitionen än med intellektet, och har näsa för vad som sker under ytor och fasader. 

De fasta Fiskarna aktar sig för att tränga sig på eller vara framfusiga, vilket somliga kan misstolka som bräcklighet, men i sitt självförringande är de starka varelser. Den som inget har att förlora kan aldrig slås ner. Deras perception är ofta mer inriktad på det undermedvetna än på vad människor visar inför varandra, och ord utan känslomässigt innehåll får dem bara att somna. De fast Fiskarna känner klart både sin egen och andras vilsenhet, men inte bara som ett ont. 

Förhållandet till fadern är mycket innerligt, och de sörjer båda att tiden av nödvändighet ska tvinga dem isär alltmer. De känner varandra så väl att knappt ord behövs och ändå upphör de inte att förundras inför allt nytt som kommer till uttryck.

Studiebesök

Precis kommit tillbaka från studiebesök på ett hem för bostadslösa missbrukare och en öppenvårdsmottagning för missbrukare. Intressant.

Jag och Helén hade en trevlig kväll igår. Självklart tog vi lite egobilder som jag lägger upp sen :P

Imorse när jag kom till jobbet var det ingen här och alldeles mörkt ute så jag tänkte att jag antingen missat nåt eller att jag gått till jobbet mitt i natten ;) Men jag var helt enkelt först bara.

Tisdageftermiddag

10 minuter till jag får gå hem! Blir middag hos Helén ikväll. Något med kantareller möjligtvis :) Och lite vitt vin till. Inte helt fel.

I did it

Jag har tränat! Det gick faktiskt jättebra och kändes skönt och kul :) Fattar inte varför det är så svårt att ta tag i. Innan passet hittade jag en rolig sak i min ena sko. En av katternas leksaksmöss haha Blev nästan tårögd ;)

Jag valde en bra dag att träna på med tanke på att vi fick tårta till eftermiddagsfikat på jobbet. ;) Två sorter dessutom!! Monica "firade" 25 år i kommunen. Jag frågade om man skulle säga grattis då. Men fick inget svar, alla bara skrattade :P

Mätt efter middagen nu, gjorde egna köttbullar. Enkelt och gott och man slipper alla tillsatser som finns i dom man köper :) Nu blir det  knappande på datorn och tv-tittande i sängen.

1 september

Det betyder att sommartiden är slut och jag slutar klockan 17 på dagarna. Det innebär också att jag ska köpa träningskort på friskis idag. Har varit tillräckligt duktig på att skjuta upp. Ett medelpass kl 18 har jag tänkt gå på.

RSS 2.0